• Blog
  • 16 december 2021
  • Geplaatst door FirmaStek

Zelf aan de slag in jouw tuin van de toekomst

Een woning in Grasbuurt verdient natuurlijk een duurzame tuin. En wat is er nou leuker dan hier zelf mee aan de slag te gaan. Want met wat handige, groene maatregelen maak je al gauw het verschil. En dat je daarvoor echt geen groene vingers hoeft te hebben, lees je hier.

Ga je zelf je tuin aanleggen? Dan hebben we goed nieuws want dat hoeft echt niet in één keer. Wel is het handig om alvast een ontwerp te hebben en te weten hoe je je tuin straks gaat gebruiken.

Wat voor tuintype ben je?
Ben je een loungetype die het liefst iedere week wil BBQ-en of ga je liever voor een moestuin? Bekijk in ieder geval eerst waar de zon in je tuin opkomt en weer ondergaat als uitgangspunt voor de beplanting en de ligging van je terras.

Strak betegeld of toch liever groen?
Je kunt je tuin natuurlijk bestraten maar wist je dat groene beplanting belangrijk is voor de afvoer van regen en in de zomer zorgt voor extra verkoeling in je tuin? En dankzij wat bloeiende plantensoorten voelen vogels, bijen en vlinders zich ook gelijk thuis in jouw duurzame tuin.

Voorkom wateroverlast en hittestress
Flinke regenbuien en langere periodes van warmte en droogte wisselen elkaar steeds meer af in ons veranderende klimaat. Is je tuin helemaal betegeld dan kan het regenwater moeilijk wegzakken in de grond en raakt het riool overbelast. In de zomer blijft de warmte veel langer hangen in een betegelde tuin en zorgt meer groen juist voor extra verkoeling.

Grindstroken en groene hagen
Denk bij de aanleg van je tuin ook eens aan stroken met grind. Dankzij het gebruik van worteldoek krijgt onkruid geen kans en zorgen grindstroken ook voor een leuke afwisseling in je tuinontwerp. Zo kun je in plaats van een houten schutting ook kiezen voor een afscheiding met winterharde, groene hagen. De ideale schuilplaats voor vogels en insecten en tegelijk goed voor de waterhuishouding in jouw buurt.

Deze en nog veel meer groene tuintips bekijk je makkelijk via onze rainproof flyer. Zelf of samen aan de slag in je duurzame tuin was nog nooit zo makkelijk en is tegelijk een leuke manier om je nieuwe buren te leren kennen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Grasbuurt?
Meld je aan via: https://www.schoemakerplantage.nl/nl/aanmelden/ 

Deel
Gekopieerd!