Schoemaker Plantage

Schoemaker Plantage, stads wonen aan je eigen park

Schoemaker Plantage vind je tegenover de TU Delft op de oude TNO-locatie. Dit nieuwe woonlandschap bestaat uit Klinkerbuurt en Grasbuurt, verbonden door een prachtig groen stadspark in het midden. De ruime opzet van de buurt vormt een mooi contrast met het drukke stadse leven dat zich op slechts 10 minuten fietsen afspeelt. Hier woon je omringd door groen én met de stadse voorzieningen dichtbij.

Centrale ligging

De ligging van Schoemaker Plantage is ontzettend centraal. Je woont hier op 10 minuten fietsen van het prachtige historische centrum van Delft. Hier vind je een ruim aanbod aan winkels, restaurants en culturele bezienswaardigheden. Ook is Schoemaker Plantage zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. Je fietst binnen 10 minuten naar station Delft CS of Delft Zuid en met de auto rijd je vanuit de Grasbuurt zo de A13 op richting Rotterdam/Utrecht of Den Haag/Amsterdam.

Klinkerbuurt

Klinkerbuurt is de eerste woonbuurt in Schoemaker Plantage. Hier vind je gevarieerde huizen met fijne tuinen die grenzen aan een wirwar van klinkerstraten, steegjes en autoluwe pleintjes. Zo spelen kinderen veilig buiten! Op dit moment zijn alle huizen in de Klinkerbuurt verkocht.

Grasbuurt

Grasbuurt is de tweede woonbuurt van Schoemaker Plantage. De Grasbuurt krijgt echt een tuindorp karakter. De woningen staan hier als het ware 'met hun voeten' in het gras en liggen veelal aan de groene uitlopers van het stadspark. De woningen grenzen aan het stadspark, staan aan statige groene straten of hebben uitzicht op het water voor de deur. Hier kun je heerlijk thuiskomen.

Schoemakerloods gesloten

De loods is gesloopt om plaats te maken voor het aan te leggen park en de woningen in Grasbuurt.

Regelmatig versturen we een nieuwsbrief met informatie over wonen in Schoemaker Plantage.
Schrijf je in als belangstellende, dan houden wij je op de hoogte!