Grasbuurt - Rustig en groen wonen

Grasbuurt krijgt een groen karakter. De korte en lange rijtjes met huizen slingeren door de buurt. De woningen grenzen aan het stadspark, staan aan statige groene straten of hebben uitzicht op het water voor de deur. Parkeren kun je achter en naast je woning, of op eigen terrein. Zo oogt de buurt autoluw. De woningen hebben mooie metselwerk details in de gevels en herkenbare voordeuren. Je woont hier op ruime kavels en aan rustige straten met groene hagen, veel gras en bijzondere bomen. Zo ervaar je écht het gevoel van privacy.

Nieuwe Delftse School

Bedaux de Brouwer Architecten en WAM-architecten werken net als bij de Klinkerbuurt aan de woningen in Grasbuurt. De woningen zijn ontwikkeld in een architectuurstijl die de architecten omschrijven als ‘de Nieuwe Delftse School’ die gebaseerd is op de (oude) Delftse School. Deze architectuurstijl kenmerkt zich door het gebruik van baksteen in diverse toepassingen, de plaats van de kozijnen, erkers en hoge daken met schoorstenen.

De woningen in de eerder gebouwde Klinkerbuurt hebben een bijzondere én warmrode baksteen. Grasbuurt krijgt een baksteen met dezelfde kleurnuances en zeer rijke details in de gevel. Zelfs de voordeur én de lamp naast de deur zijn goed doordacht. Het metselwerk van de woningen kenmerkt zich door de bijzondere rollagen rondom de voordeuren en kozijnen. Maar ook op andere plekken in de gevel zijn bijzondere bakstenen details aangebracht.

Grasbuurt 3

Grasbuurt 3 is het laatste deelplan met grondgebonden woningen in Grasbuurt - Schoemaker Plantage. Hier woon je direct aan het groene stadspark in een royale twee-onder-een- kapwoning of vrijstaande villa? Of aan een gezellig groen en autoluw hof in een Hofwoning of Royale rijwoning met uitzicht op de oostelijke waterplas? Inmiddels zijn alle woningen in Grasbuurt 3 zijn verkocht.