• Blog
  • 4 oktober 2021
  • Geplaatst door FirmaStek

Vijf groene tips voor jouw duurzame tuin in Grasbuurt

Kies je voor een woning in Grasbuurt dan ga je natuurlijk voor een duurzame tuin. En dat duurzaam helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, lees je in dit blog. Want met deze vijf groene tips maak je gelijk al een goede start en bespaar je bovendien.

1. Bespaar geld met een regenton
De regenton is weer helemaal terug van weggeweest. In ons Hollandse klimaat hebben we steeds vaker te maken met heftige regenbuien. Een regenton is dan ook gauw gevuld en makkelijk inzetbaar om je tuin te bewateren.

2. Onderhoudsvrij dankzij bodembedekkers
Niet iedereen heeft groene vingers, kies dan voor een onderhoudsvriendelijke groene tuin. Bodembedekkers als maagdenpalm, salie of vrouwenmantel zijn ideaal tegen onkruid. En zeg nou zelf dat ziet er toch een stuk groener uit dan alleen maar tegels?

3. Een dakplataan als parasol
Een schaduwplek en extra sfeer in je tuin creëer je gemakkelijk met een dakplataan. Een ware eyecatcher en gelijk een mooi, groen alternatief voor de parasol.

4. Bloeiende beplanting voor vogels, vlinders en bijen
Een duurzame tuin hoort natuurlijk te leven. Met bloeiende beplanting als camelia’s, vlinderstruiken, zonnehoed, jasmijn en lavendel voelen ook de vogels, bijen en vlinders zich al snel bij je thuis en kunnen de kinderen gelijk op ontdekkingstocht.

5. Groene daken als natuurlijke buffer
Naast verschillende groene voorzieningen in de buurt worden de bergingen standaard vanuit de bouw opgeleverd met een groen dak bedekt met een mix van sedum. Dit ziet er niet alleen mooi uit maar werkt ook isolerend. De plantjes houden het regenwater langer vast en zorgen voor een meer geleidelijke afvoer van het regenwater.  

Alle reden dus om jouw energiezuinige woning in Grasbuurt te verrijken met een duurzame tuin. Want duurzaamheid zit ‘m wat ons betreft ook in fijn en geborgen wonen. Bekijk onze Huisje Boompje Beter Flyer voor nog veel meer duurzame tuintips. 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Grasbuurt?
Meld je aan via: https://www.schoemakerplantage.nl/nl/aanmelden/

 

 

Deel
Gekopieerd!