• Blog
  • 22 december 2023
  • Geplaatst door FirmaStek

Jouw hypotheek in 2024: De 3 belangrijkste veranderingen

Met het nieuwe jaar om de hoek brengen we je graag op de hoogte van de veranderende regelgeving rondom hypotheken. Hieronder bespreken we de drie meest significante veranderingen die invloed hebben op jouw hypotheek voor een woning in Schoemaker Plantage.

1. Energiezuinige nieuwbouwwoning krijgt hogere maximale hypotheek

Vanaf 2024 krijg je als koper van een energiezuinige nieuwbouwwoning een hogere maximale hypotheek. Afhankelijk van het energielabel van jouw toekomstige woning, kun je extra lenen. In Grasbuurt 3 hebben de woningen energielabel A+++, dat betekent dat je €20.000,- euro extra kunt lenen. 

2. Meer mogelijkheden met studieschuld

De manier waarop studieschulden worden meegerekend in 2024 verandert. In plaats van het oorspronkelijke schuldbedrag, wordt er gekeken naar de werkelijke maandelijkse aflossing. Elke situatie is hierin qua uitkomst anders, omdat er een oud en nieuw leenstelsel is. Maar in grote lijnen komt het er wel op neer dat een studieschuld minder zwaar wordt meegenomen en je leenmogelijkheden worden vergroot. 

3. Hypotheekrente en trends

Wat de hypotheekrente gaat doen, blijft lastig voorspellen. Maar de afgelopen weken is een daling van de hypotheekrentes ingezet en verwacht wordt dat deze in 2024 verder stabiliseren (langlopende rentes) of zelfs dalen (kortlopende rentes). Sommige rentes staan alweer onder de 4%! Goed nieuws dus als je in 2024 een huis wil kopen. 

Bovenstaande is met zorg samengesteld, maar elke situatie is anders. Neem voor een goed beeld contact op met een hypotheekadviseur, bijvoorbeeld Hypotheek24, en vraag naar jouw mogelijkheden.

Deel
Gekopieerd!