• Blog
  • 12 december 2023
  • Geplaatst door FirmaStek

Ontdek de interieurtrends van 2024/2025

In de wondere wereld van interieurdesign blikt Jann van Eck, interieurontwerper bij Homestudios, vast vooruit op de interieurtrends van 2024/2025. Laat je inspireren door de perfecte mix van vertrouwd comfort en opwindende vernieuwing in de 4 nieuwste trends. Welke stijl spreekt jou aan? 

Het comfort van het bekende en het excitement of new
In deze snel veranderende wereld verlangen mensen naar zowel het bekende als de opwinding van iets nieuws. De interieurtrends weerspiegelen deze behoefte, met vintage als het vertrouwde element dat wordt gecombineerd met eigentijdse accenten. Kijk om je heen in de modewinkels en je ziet nu al de interieurkleuren van morgen, zoals het opvallende lila. Dat volgens Jann van Eck het komende jaar veelvuldig te zien zal zijn in woonwinkels.

De Vier Hoofdtrends

  1. Natuur
  2. Teddy
  3. Tijdloos
  4. Experimenteel 

1.    Natuur: Groen en hout in overvloed
De natuur blijft een centrale rol spelen op alle vlakken in huis.  Groen en hout, in al zijn nuances, domineert meubels, accessoires, wandkleuren en vloerkleuren. Grijsgroen, naturellen en natuurlijke materialen, zoals eikenfrontjes in badkamers en stoelen,  stijgen in populariteit. Zachtheid en natuurlijke kleuren vervangen glanzende materialen, en hoogglans lijkt een beetje naar de achtergrond te verdwijnen.

 2.    Teddy: Het aaibare gevoel
Vanuit de natuurlijke trend ontstaat het 'teddygevoel'. Zachte, ronde vormen en lichte, natuurlijke kleuren kenmerken deze trend. Aaibare stoffen vinden hun weg naar banken en stoelen, terwijl organische vormen, ronde meubels en zelfs de terugkeer van de toog een belangrijke rol spelen in het nieuwe wonen. Voel de zachtheid in huis met teddy-elementen.

3.    Tijdloos: curatie en persoonlijkheid
Tijdloosheid is niet alleen een trend, maar een levensstijl. Mensen willen curatoren zijn van hun eigen ruimte. Waar persoonlijke items en verzamelingen van spullen die je dierbaar zijn een hoofdrol spelen. Het brengen van persoonlijkheid in een nieuwbouwhuis, maakt van jouw huis een thuis en zorgt voor eigenheid. Het combineren van oud en nieuw voegt een uniek karakter toe aan elke ruimte.

4.    Experimenteel: speelsheid en lef
Voor degenen die zich willen onderscheiden, is er de rebelse interieurtrend. Speelsheid en lef worden belichaamd in deze trend, waar kleurgebruik weer mag opvallen. Wit is passé en contrast tussen plafond, muren en vloeren zorgt voor een fijn woongevoel. Voor de rebelsen onder ons: laat je creativiteit de vrije loop en geef je huis een levendige uitstraling. 

Laat je inspireren door deze trends en breng de toekomst in je (nieuwbouw)huis. Of je nu kiest voor de rust van natuur, het aaibare gevoel van teddy, de tijdloze elegantie of de rebelse experimenten, de interieurtrends van 2024/2025 bieden voor elk wat wils. 

Kun je wel wat hulp gebruiken in je interieurontwerp? Jann van Eck staat voor je klaar in het Homestudios Experience Center.

Beeld: Loff Design

+ 0
Deel
Gekopieerd!