• Blog
  • 15 december 2022
  • Geplaatst door FirmaStek

Schoemakerplantage wordt officiële buurt

De Schoemakerplantage wordt per 1 januari 2023 officieel een buurt. Het voormalige TNO-terrein is nu een woongebied. Daardoor is het beter dat er een buurtnaam komt. De woonwijk voer eerst onder de buurt met de naam Bedrijventerrein Delftech. Door de bouw van de woningen is besloten de buurt officieel te splitsen. De grens ligt precies in het midden van de Oudelaanmolensloot. Ten zuiden van de sloot, tot aan de Kruithuisweg, blijft de buurt Bedrijventerrein Delftech heten. Ten noorden van de sloot, tot aan de grens van de Professorenbuurt, heet de buurt vanaf 1 januari Schoemakerplantage.

De naam van het nieuwe woongebied sluit beter aan bij de nieuwe bebouwing. En niet onbelangrijk: bewoners wonen dan officieel niet meer op een bedrijventerrein. Op de Schoemakerplantage worden ook Grasbuurt en Klinkerbuurt gebruikt als projectnamen, maar dit zijn geen officiële buurten.

Deel
Gekopieerd!