• Blog
  • 7 oktober 2022
  • Geplaatst door FirmaStek

Duurzaam wonen in Grasbuurt

In Schoemaker Plantage vinden we duurzaamheid belangrijk. Dus wie hier een nieuwbouwwoning koopt zit altijd goed. Hier woon je duurzaam! Ook in financieel opzicht is dit voordelig en dat is nu aantrekkelijker dan ooit. Wat dat betekent voor jouw woning lees je hier.

Aangezien de hypotheekrente en de energieprijzen gestegen zijn, is het slim om je in een nieuwbouwwoning te verdiepen. In de basis verschillen de hypotheekrente voor een nieuwbouwwoning en een bestaande woning niet van elkaar. Maar het totale plaatje van de vaste lasten bij een duurzame nieuwbouwwoning is gunstiger.

Gasloos en energiezuinig
Met een nieuwbouwwoning kun je besparen op je energierekening. De woningen in Grasbuurt zijn zeer energiezuinig, Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG) én gasloos. Ideaal, want hierdoor zijn de stijgende gasprijzen niet meer van invloed op jouw energierekening.

Duurzaamheidsaspecten
Het grote aantal zonnepanelen op de daken en de lucht-water warmtepomp in combinatie met de hoge isolatie maakt dat de woningen in Grasbuurt klaar zijn voor de toekomst. In de winter hoef je daarom veel minder te stoken en bij warme zomers blijft het langer koel in huis. Daarnaast zijn de woningen onderhoudsarm en wordt er gebruikt gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan.

Natuurinclusiviteit
Ook aan de natuur en het milieu is gedacht. Alle woningen worden uitgevoerd met een eigen regenton in de achtertuin. Zodat je regenwater kan gebruiken voor het sproeien van de tuin. En er is gedacht aan extra duurzaamheidsaspecten. De bergingsdaken worden voorzien van groen en waar mogelijk zijn vogelkasten in de gevels aangebracht. Wat de natuurinclusiviteit bevordert.  

Groene tuinen 
Een woning in Grasbuurt verdient natuurlijk een duurzame tuin. Daarom zetten wij in op groene tuinen. Wil jij weten hoe je jouw energiezuinige woning kan verrijken met een duurzame tuin? Bekijk dan onze Huisje Boompje Beter Flyer voor onze duurzame tuintips. Of lees onderstaande blogs voor nog meer tuintips. Want duurzaamheid zit ‘m wat ons betreft ook in fijn en geborgen wonen.

Deel
Gekopieerd!