• Blog
  • 8 augustus 2022
  • Geplaatst door FirmaStek

Iris en Wouter: trotse eigenaren van een royale gezinswoning in Grasbuurt 1

Op het moment dat ik Iris spreek, zit ze samen met haar vriend Wouter in de auto op weg naar huis. Ze hebben, toevallig, net een bezoekje aan Homestudios afgelegd. Waar ze veel keuzes hebben gemaakt over vloeren en wanden voor in hun toekomstige royale gezinswoning op de hoek. Nu ze midden in het nieuwbouwproces zitten, ben ik erg benieuwd naar hun verhaal. Lees je mee?

Van Rotterdam naar Delft
Iris en Wouter wonen vijf jaar in een appartement in het centrum van Rotterdam als ze de wens hebben om groter te gaan wonen. Ze gingen opzoek naar een grote-mensen-huis mét tuin en kwamen uit bij Delft. Wat redelijk dicht bij hun geliefde Rotterdam ligt, maar dichterbij werk. Beiden werken ze namelijk in Den Haag, wat op de elektrische fiets vanuit Delft in een halfuurtje te fietsen is.

Fan van nieuwbouw
‘Ondanks dat we nog niet heel bekend zijn met de stad, vinden we het centrum leuk. Vrij snel wisten we dat we voor een nieuwbouwwoning wilden gaan. We vinden het fijn dat je alles zelf kan kiezen en kan indelen naar eigen wens. Het type woningen in de Grasbuurt sprak ons direct aan. De duurzaamheidsaspecten, de hoge kap en de sfeervolle uitstraling met de donkere stenen van de woningen vinden wij heel mooi.’ 

Aanpassingen aan de woning
‘Kennissen van ons met een interieur- en architectenbureau hebben een aantal indelingsplannen voor ons gemaakt. Zij hebben out-of-the-box gedacht en de vele ideeën waren inspirerend. Uiteindelijk zijn we voor een enigszins basisindeling gegaan, ook vanwege het budget. Daarnaast hebben we ons laten adviseren door Homestudios. Op de eerste verdieping verplaatsen we een wand. De keuken wordt gespiegeld en er komt een barretje en een nisje. Ook hebben we gekozen voor een uitbouw. Dat zorgt voor meer ruimte, waar we niet op wilden bezuinigen.’    

Saamhorigheidsgevoel
‘Op de eerste burenborrel merkten we dat iedereen er erg veel zin in heeft. Ik verwacht een saamhorigheidsgevoel, dat je met elkaar kunt optrekken en wat aan de buren kunt vragen als dat nodig is. Het is ook leuk dat er mensen met verschillende leeftijden komen te wonen. We hebben al een groepsapp met bewoners van Grasbuurt 1, waarin foto’s en informatie gedeeld wordt. Dat geeft een warm gevoel.’  

Veel om naar uit te kijken
Waar Iris en Wouter het meest naar uitkijken? ‘Vooral naar de ruimte die we krijgen, dat we met mooi weer in de tuin kunnen barbecueën en op de fiets naar werk kunnen. Daarnaast vinden we het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen en onze nieuwe stad te gaan verkennen. Het duurt nog wel even voordat de woning opgeleverd wordt, maar met de updates tussendoor en de groepsapp voelen we ons betrokken bij het project.’ We wensen Iris en Wouter nog veel succes met de verdere keuzes en wensen hun alvast veel woonplezier toe in de Grasbuurt!  

Deel
Gekopieerd!