• Blog
  • 4 juli 2022
  • Geplaatst door FirmaStek

Interieurtips: het indelingsplan

Hoera! Je hebt een nieuwbouwhuis gekocht. Je zit vast al vol leuke ideeën over de indeling, maar waar moet je beginnen? Denk eens aan het maken van een indelingsplan. Wat dat is en hoe je daarmee begint lees je hier.

De basis
De indeling van je nieuwe huis vormt de basis van je plan en voor al de meerwerkopties. Daarom is het belangrijk om je woonwensen goed in kaart te brengen. Denk na over de verschillende ruimtes in huis en de functies ervan. Wat wil je in de ruimte gaan doen? 

Sfeerplattegronden
Bekijk vervolgens de plattegronden van de woning, maar bekijk ook de sfeerplattegronden die zijn meegeleverd. Daarop staat al veel informatie en je ziet de inrichtingsvoorbeelden van alle ruimtes. Dat geeft je richtlijnen om je eigen keuzes en indeling te gaan maken.

Homestudios
Een goede plaats om te beginnen is jouw persoonlijke Mijn Homestudios omgeving. Daar ontdek je wat er allemaal mogelijk is voor jouw (toekomstige) woning. Zo krijg je snel inzicht in de mogelijkheden, kosten en ben je goed voorbereid op je bezoek aan Homestudios.

Indelingsopties
Gebruik de lege plattegronden (schaal 1:50). Maak ook een aantal standaard meubels op schaal 1:50, zoals een bank, keuken, tafel, stoel, bed en kast. Of informeer bij de makelaar naar de beschikbaarheid van een meubelvel. Zo kun je door te schuiven met de meubelen verschillende indelingen in de betreffende ruimtes maken. Houd rekening met looproutes door jouw woning heen. Probeer ook eens een aantal meubelen van de muur af te zetten, dat zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

Aan de slag
Je weet nu welke stappen je kunt volgen voor het maken van een indelingsplan. Veel succes en kom je er niet uit? De woonadviseurs bij Homestudios kijken graag met je mee!        

 

Bron beeld: Homestudios

Deel
Gekopieerd!