• Blog
  • 20 juni 2022
  • Geplaatst door FirmaStek

Tweeluik over makelaars in de Grasbuurt, dit keer Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

Vorige maand is de verkoop gestart van Grasbuurt 2 en op dit moment vinden er aankoopgesprekken plaats. Sinds de start van Schoemaker Plantage is een team van makelaars betrokken vanuit Olsthoorn makelaars en Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars. In een tweeluik vertellen zij, elk apart, over het bijzondere proces van het aankopen van een nieuwbouwwoning. Met in dit deel Lisette en Nicoline, makelaar en assistent-makelaar bij Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars.

Nicoline is al vanaf het begin betrokken bij de ontwikkelingen in Schoemaker Plantage, later is Lisette daarbij gekomen. ‘Daardoor kennen we Schoemaker Plantage, het proces en de woningen van dit project goed. Hierdoor kunnen we belangstellenden heel compleet informeren. Iedereen gaat na de gesprekken goed geïnformeerd naar huis.’

Verdeling
‘De verkoop voor Schoemaker Plantage doen we samen met Olsthoorn makelaars en dat werkt heel goed! De 41 woningen van Grasbuurt 2 hebben we met de oneven en even bouwnummers verdeeld, wij doen de even bouwnummers. We werken met een bestand waarin wij relevante informatie of vragen met elkaar delen. Ook delen we de gezinssamenstelling en of mensen voorkeur hebben voor een uitbouw, dat vinden buren vaak interessant om te weten.’

Grenzen stellen
‘Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je vaak grenzen stellen in je budget. We helpen met het maken van keuzes en de voorbereiding voor kopers naar Homestudios gaan. Daar kies je het meerwerk van de woning, maar voor je het weet lopen de kosten op. Bedenk bijvoorbeeld dat het makkelijker is om een uitbouw direct te laten uitvoeren en dat je jouw droomkeuken ook over vijf jaar kunt realiseren.’

Bijzonder proces
‘We vinden het belangrijk dat mensen weten wat ze doen als ze een nieuwbouwwoning kopen. Dat ze begrijpen wat we vertellen en hoe zo’n proces eruitziet. Hopelijk kunnen ze inzien dat het een leuk, maar vooral uniek proces is dat je maar 1 of 2 keer in je leven kan meemaken. Dus geniet daar ook van!’

Doorgroei in de wijk
‘De groei van de wijk is mooi om te zien. Er zijn diverse bewoners in de Klinkerbuurt die een stap willen maken in hun wooncarrière maar wel in de buurt willen blijven wonen. Zij verhuizen van een tussenwoning in de Klinkerbuurt naar een twee-onder-een-kapwoning in de Grasbuurt. Vanuit enthousiasme voor de locatie willen zij graag in deze buurt blijven, dat is echt een groot compliment. Dit benoemen wij en Olsthoorn makelaars graag in de gesprekken met de mensen die in de Grasbuurt komen wonen.’  

Duurzaamheid
‘Steeds meer mensen vinden de duurzaamheid van woningen heel belangrijk. Dus daar besteden we in de gesprekken extra aandacht aan. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, de warmtepomp met vloerverwarming en -koeling, een sedumdak op de berging en een regenton. Dit kenmerkt de woningen in Schoemaker Plantage.’ Ga jij ook graag zo’n bijzonder proces aan en wil je wonen in een prachtig groene en duurzame wijk? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Schoemaker Plantage, dan ben je als eerste op de hoogte van het actuele en toekomstig aanbod.’

Deel
Gekopieerd!