• Blog
  • 7 maart 2022
  • Geplaatst door FirmaStek

Maak kennis met Cornelis Musiusschool

Woon je in Schoemaker Plantage, dan profiteer je van de vele voorzieningen die de omgeving te bieden heeft. Met de komst van Grasbuurt geven we extra aandacht aan deze voorzieningen. We maken kennis met Karin Zeestraten, directeur van de Cornelis Musiusschool. Zij vertelt ons alles over de vernieuwende school, een unieke combinatie in de omgeving.

‘De Cornelis Musiusschool bestaat al bijna 100 jaar. Een charmant oud gebouw met karakteristieke elementen. Van oudsher was het een katholieke school, vast gebouwd aan de kerk en een jongens- en meisjesschool, met nonnen en priesters. Door de jaren heen is dit volledig veranderd,’ begint Karin haar verhaal over de school.

Kindcentrum
‘Naast een gezonde school met een certificaat voor voeding en welbevinden hebben we twee jaar geleden ons concept breder aangepast. We werken nu met een vernieuwde visie en partners en noemen het gebouw een kindcentrum. Dat bestaat uit de Cornelis Musiusschool, peutercentrum Het Muizenhuis en Plukkebol BSO. Zo bieden wij een compleet aanbod voor kinderen van 2 tot 12 jaar onder één dak, wat heel prettig is. Het is ook service voor ouders zodat zij hun werk kunnen combineren met schoolgaande kinderen.’ 

Thematisch onderwijs
‘Als school zijn we overgegaan naar een continurooster en thematisch onderwijs. Het nieuwe leren bestaat uit kennis krijgen, opzoeken en presenteren. In de ochtend leren de kinderen de basisvaardigheden en in de middag vindt de verdiepingsslag plaats. Dat bestaat uit wereldoriënterende vakken, techniek en creatieve vakken, waar ze de opgedane kennis van de ochtend toepassen.’ 

Duurzame aspecten
‘Toen we de kans kregen om het gebouw op een duurzame manier te renoveren, in lijn met nieuwe projecten zoals Schoemaker Plantage, hebben we dat met beide handen aangepakt. Ons gebouw is nul-op-de-meter, heeft een warmtepompsysteem en er zit een kas aan de voorkant met zonnepanelen erop. In de tuin hebben we een schoolmoestuin en een wormenhotel aangelegd.’ 

Gezonde leefstijl
‘Naast de renovatie hebben we het stukje duurzaamheid en gezonde leefstijl helemaal doorgetrokken. Op vrijdagen hebben we momenteel een schoolkok die met groep 7/8 een gezonde warme lunch kookt voor de hele school. Daarnaast hebben we schoolfruit, zodat de kinderen allerlei fruitsoorten proeven. Dit sluit helemaal aan bij ons concept.’

Kleinschalig
‘We krijgen steeds meer aanmeldingen vanuit Schoemaker Plantage. Dat gaat meestal via kinderopvang Plukkebol, omdat kinderen daar vaak eerst op de opvang zitten. We zijn een kleinschalige school, met 2 groepen 1/2 en van alle andere groepen hebben we 1 klas. We vinden het belangrijk dat iedereen elkaar kent en genoeg aandacht krijgt. Het is dan ook fijn als ouders bewust kiezen voor ons unieke concept.’    

Meer informatie over Cornelis Musiusschool vind je hier

Deel
Gekopieerd!