• Blog
  • 18 februari 2022
  • Geplaatst door FirmaStek

Maak kennis met kinderopvang Plukkebol

Woon je in Schoemaker Plantage, dan profiteer je van de vele voorzieningen die de omgeving te bieden heeft. Met de komst van Grasbuurt geven we extra aandacht aan deze voorzieningen. We maken kennis met de directeur van kinderopvang Plukkebol, Mark Siep. Hij vertelt ons alles over deze mooie kinderopvang!  

In 2011 opende het team van Plukkebol haar locatie in Schoemaker Plantage. ‘Het vinden van een geschikte locatie met genoeg buitenruimte was lastig in Delft. Gelukkig kwamen wij bij Schoemaker Plantage terecht. Een plek met veel buitenruimte en aandacht voor een duurzame leefomgeving. Dat sluit, perfect aan bij ons gedachtengoed. Wij vinden het voor kinderen heel belangrijk dat ze elke dag buiten spelen en ervaringen op doen in de natuur. Dat is in Schoemaker Plantage goed gelukt! We hebben hier een grote natuurspeeltuin gerealiseerd van maar liefst 600m2, met een waterbaan en een grote moestuin,’ vertelt Mark trots. 

Familiebedrijf
‘Plukkebol is een familiebedrijf en is in 1987 opgericht. Plukkebol is vernoemd naar mijn moeder en tante, waarvan ‘Pluk’ en ‘Bolletje’ de koosnamen zijn. In 2008 hebben mijn partner en ik het overgenomen. Bij onze locaties staat veiligheid en geborgenheid voorop. Een plek waar ieder kind veel plezier beleeft in een gezellige, warme en huiselijke sfeer. Op dit moment hebben we 4 locaties, waarvan de laatste locatie een BSO is, die is gevestigd in de Cornelis Musiusschool. Hier hebben wij een unieke en mooie samenwerking mee,’ aldus Mark. Lees hier meer over de Cornelis Musiusschool. 

Dichtbijgelegen kinderopvang
‘Op onze locatie in Schoemaker Plantage zien we dat er bovengemiddeld veel kinderen uit de wijk komen. Maar er zijn ook ouders die een kinderopvang zoeken dicht bij hun werk en later besluiten om hier ook te gaan wonen. Zo werken er behoorlijk wat ouders bij de TU Delft en aanverwante bedrijven. We hebben hier in totaal ongeveer 84 kinderen, 25 medewerkers en 6 groepen in een opbouw van drie leeftijdsfases. Twee babygroepen, twee pukkengroepen en twee peutergroepen.’   

Duurzaamheid op locatie
‘Het duurzame karakter van de wijk sprak ons direct aan. We maken gebruik van de centraal geregelde warmtetoevoer, de warmtepomp. Daarnaast hebben we gekozen voor elektrisch rijden. Ons wagenpark bestaat voor 95% uit elektrische voertuigen. Zo dragen we bij aan een schone manier van vervoeren.’  

Buiten-speel-uitrusting
‘Zoals gezegd vinden we het heel belangrijk om naar buiten te gaan met de kinderen. In onze moestuin verbouwen we samen bijvoorbeeld tomaten, courgettes en pompoenen. Soms koken we daar een soepje van. De kinderen krijgen van ons een buiten-speel-uitrusting met rubberen laarsjes en een waterdicht speelpak, zodat ze ook in de regen buiten kunnen spelen.’

‘Met de kinderen en de bolderkar wandelen we regelmatig door de wijk. Tijdens ons rondje zeggen kinderen vol trots vaak: “Kijk, dit is mijn huis, hier woon ik en dit is mijn tuin!”. Dat is erg leuk om te zien en te horen,’ eindigt Mark zijn verhaal.

Meer informatie over Plukkebol vind je hier.

Deel
Gekopieerd!