• Blog
  • 14 februari 2022
  • Geplaatst door FirmaStek

Hoe gaat het nu met… The New Makers

De Schoemakerloods wordt inmiddels gesloopt om plaats te maken voor woningen in Grasbuurt. We zoeken de ondernemers op om te kijken hoe het nu met ze gaat. In de reeks ‘Hoe gaat het nu met…’ praten we bij met de voormalige tijdelijke ondernemers uit de loods.

Iets langer dan 5 jaar geleden zijn The New Makers als start-up begonnen in de Schoemakerloods. Al snel kwam de ene na de andere opdracht en groeide het bedrijf in hoog tempo. Gelukkig hadden ze in de loods alle ruimte om met hun bedrijf een volgende stap te kunnen zetten. We praten met partner Freek van Zeist over hoe het met The New Makers gaat en waar ze nu zijn neergestreken.

Freek legt kort uit wat The New Makers precies doen: ‘We maken van alles uit plaatmateriaal van hout of natuurlijke afvalstoffen. Van meubels en keukens tot badkamers en box-in-box ruimtes. We gebruiken computergestuurde frasemachines om die platen te bewerken tot inbouwpakketten. Uit die platen halen we puzzelstukjes die je heel gemakkelijk zelf in elkaar klikt. Vanuit deze techniek hebben we door de jaren heen verschillende producten ontwikkeld.'

Modulair én circulair bouwen
‘In de afgelopen 1,5 jaar tot 2 jaar hebben we nieuwe methodes ontwikkeld, waarmee we nu zélfs modulaire huizen en kantoren kunnen bouwen! De inbouwpakketten kunnen we daarin zetten. Op deze manier bieden we een totaaloplossing waarmee we voor woningen en kantoren alles van A tot Z kunnen leveren op een circulaire manier.’

Tien keer groter
Eind april 2021 zijn The New Makers vanuit hun 500m2 werkplek in de Schoemakerloods verhuisd naar een gigantische locatie van 5.000m2 met kantoorruimte in Ridderkerk. Ze waren letterlijk uit hun voegen gegroeid. ‘Hier zijn we nu als een malle aan het opschalen. We dachten dat we wel even vooruit konden met 5.000m2, maar eigenlijk zijn we nu alweer verder aan het kijken. In een jaar tijd zijn we van 10 personeelsleden gegroeid naar ongeveer 40 personeelsleden,’ vertelt Freek trots. 

Vier tot zes woningen per week
‘We zijn heel lang een productontwikkelbedrijf geweest, maar door alle projecten zijn we een productiebedrijf geworden. Op onze huidige locatie maken we nu bijvoorbeeld 4 tot 6 woningen per week, terwijl we daar in de loods anderhalve maand over deden. Daarnaast leveren we meubilair, doen we projecten voor ABN AMRO met box-in-box kantoren en leveren we keukens aan woningcorporaties.’

Oplossing voor de woningnood
Dat The New Makers echt een explosieve groei hebben doorgemaakt, zien we ook terug in het project Uuthuuske. ‘Met onze verplaatsbare circulaire en betaalbare Uuthuuskes pakken we de woningnood aan door gebruik te maken van tijdelijk beschikbare locaties. We bouwen woningen van 50-60m2 voor starters, senioren en spoedzoekers op beschikbare grond in de Achterhoek, Limburg en Noord-Brabant. Wij vinden het geweldig om zo ons steentje, of liever gezegd plaatje, bij te dragen aan de woningbehoefte’, eindigt Freek zijn verhaal. 

Dat het goed gaat met The New Makers is wel duidelijk. We wensen ze veel groei en plezier toe!                

Deel
Gekopieerd!