• Blog
  • 13 september 2021
  • Geplaatst door FirmaStek

Warme ontvangst voor blije bewoners appartementen Schoemaker Plantage

Een eigen tuintje, warme voeten dankzij vloerverwarming en het centrum op loopafstand. Het zijn zomaar wat voordelen van de net door woningcorporatie Vidomes en gebiedsontwikkelaar AM opgeleverde sociale huurappartementen in een van de duurzaamste wijken van Delft; Schoemaker Plantage.

Een van de blije eerste bewoners vertelt enthousiast: ‘Ik woonde 43 jaar in een woning waarin het zonlicht ontbrak, dan is dit appartement met een eigen tuintje echt geweldig! Mijn oude huis is nog vooroorlogs, maar in dit appartement heb ik in de winter warme voeten dankzij de vloerverwarming. En van hier loop ik zo naar het centrum en heb ik gelijk elke dag mijn half uurtje beweging! Hier ga ik nooit meer weg.’

 

Nieuwe en duurzame buurt

Deze nieuwe, duurzame woonbuurt is ontwikkeld en gerealiseerd door AM op de oude TNO-locatie naast de TU Delft, het Delftechpark en de wijk Wippolder. De binnenstad ligt op steenworp afstand van de wijk. Alle voorzieningen bevinden zich op korte afstand. BAM Wonen was verantwoordelijk voor de bouw. Alle partijen zijn trots dat ze hier – mede dankzij de gemeente – hoogwaardige sociale huurwoningen konden toevoegen aan de stad Delft.

 

Speciaal voor ouderen en doorstromers

De woningen zijn geschikt voor mensen van 55 jaar en ouder met een beperkte zorgvraag en zijn toegankelijk voor minder-validen. Ook is er aandacht geweest voor zogenaamde doorstromers. Mensen die een eengezinswoning of groter appartement achterlieten, konden voorrang krijgen bij het toewijzen van een appartement in dit gebouw. Zo komen de grotere woningen die senioren na hun verhuizing achterlaten weer vrij voor gezinnen. 

 

Energiezuinig door zonnepanelen

Net als de andere woningen in de Klinkerbuurt van Schoemaker Plantage, zijn ook deze appartementen Nul-op-de-Meter-woningen. Dat wil zeggen dat het energieverbruik van de woningen op jaarbasis nul is, omdat de zonnepanelen op het dak net zo veel energie opwekken als dat de woning verbruikt. Elke woning heeft een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een bodemwarmtepomp met boiler. De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling.

   

Belangstelling?
Op onze website lees je alles over het overige woningaanbod binnen Schoemaker Plantage. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte.

https://schoemakerplantage.nl/nl/


 

Deel
Gekopieerd!