• Blog
  • 16 maart 2021
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

36 appartementen in Schoemaker Plantage

In het entree gebied van Schoemaker Plantage verrijzen de 36 nul-op-de-meter huurappartementen van woningcorporatie Vidomes. Dick van Woenzel houdt zich als projectontwikkelaar voor Vidomes onder andere bezig met de bouw van de appartementen in Schoemaker Plantage. ‘Wat mij zo aanspreekt aan de wijk Schoemaker Plantage is dat het allemaal mooie huizen zijn. De huizen hebben een prachtige steen en de wijk heeft een mooie, ruime opzet. Ondanks dat het nieuwbouw is, proef je toch de geschiedenis van de wijk. Dat vind ik knap gedaan.’

Duurzaam

Vidomes beheert en verhuurt circa 18.000 woningen in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, de Haagse wijk Leidschenveen, Rijswijk en Delft. Vidomes is geen standaard woningcorporatie. Waar mogelijk probeert de corporatie haar vastgoed te verduurzamen. ‘Zo hebben we onlangs een duurzaamheidsvisie 2050 uitgebracht. De wijk Schoemaker Plantage is een van de duurzaamste wijken van Delft.  We zijn blij dat we de samenwerking met AM aan konden gaan en ook hier een bijdrage kunnen leveren met onze duurzame en energiezuinige woningen.'

Vidomes speelt ook goed in op de behoeften van de huurders. ‘We voegen zoveel mogelijk betaalbare woningen toe die levensloopbestendig zijn’. Zo kunnen bewoners, jong en oud en mobiel en minder mobiel voor langere tijd in hun woning blijven wonen. ‘55+ huurders kunnen bij Vidomes terecht bij een van de seniorenmakelaars. Onze seniorenmakelaars geven advies en helpen hen bij hun zoektocht naar een passende woning. Dit zijn vaak woningen die kleiner of gelijkvloers zijn. Zo proberen we de doorstroom op de woningmarkt te bevorderen én tegelijkertijd oudere huurders te helpen aan een passendere woning.’ Onlangs is hier een item over gemaakt bij Nieuwsuur op NPO 2.  

Oplevering in de zomer

Naar verwachting worden de 36 appartementen in Schoemaker Plantage in juli 2021 opgeleverd. Dit betekent dat er binnenkort wordt gestart met het vinden van passende huurders. De woningcorporatie biedt de appartementen via de website van Woonnet Haaglanden aan. Extra bijzonder aan deze appartementen is dat het om zogenaamde zorgappartementen gaat. ‘Deze woningen zijn geschikt voor ouderen en voor mensen met een beperkte zorgvraag. De appartementen zijn bijvoorbeeld drempelloos en is er rekening gehouden met de indeling zodat iemand die slecht ter been is hier ook fijn kan wonen. Oudere huurders die nu in een eengezinswoning wonen krijgen voorrang op deze appartementen. Zo hopen we de doorstroom in Delft te stimuleren.’ 

 

Deel
Gekopieerd!