• Blog
  • 4 november 2020
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

De bouw van de eerste appartementen in Het Entreegebied is gestart

In Schoemaker Plantage is er gestart met de bouw van 36 nul-op-de-meter appartementen. Ook zijn de voorbereidingen vergevorderd voor de bouw van de 72 energieneutrale appartementen.

36 nul-op-de-meter appartementen

Begin oktober 2020 is er gestart met de heiwerkzaamheden voor het gebouw met 36 appartementen. Omdat het dak van het gebouw vol komt te liggen met zonnepanelen, zijn het nul-op-de-meter appartementen. Naar verwachting wordt het appartementengebouw rond de zomer van 2021 opgeleverd. De appartementen zijn in samenwerking met woningbouwcorporatie Vidomes ontwikkeld en worden in 2021 te huur aangeboden via de website van Woonnet Haaglanden. Deze appartementen zijn in eerste instantie bedoeld voor senioren of mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn. 

 Image not found

De 72 appartementen zijn nog in ontwikkeling. Deze schets geeft een indruk van het gebouw. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend, het is nog werk in uitvoering.

72 energieneutrale appartementen

De voorbereidingen voor de bouw van de 72 energieneutrale appartementen zijn in een ver gevorderd stadium. In het begin van 2021 wordt er gestart met de bouwwerkzaamhedendie zo’n anderhalf tot twee jaar in beslag nemen. De appartementen worden na oplevering als vrije sector huurappartementen verhuurd. Over de verhuurprocedure is nog geen informatie beschikbaar. Voor de appartementen komt een parkeerterrein dat deels uit is gevoerd met carports met zonnepanelen erop. Deze zonnepanelen gaan het gebouw van stroom voorzien.

 

Deel
Gekopieerd!