• Blog
  • 1 oktober 2020
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

De Hely Hub in Schoemaker Plantage

Inmiddels is de Hely Hub niet meer weg te denken uit Schoemaker Plantage. Met een gemiddeld 31 gebruikers per maand, wordt de hub regelmatig gebruikt. De Hely Hub maakt het mogelijk om vervoermiddelen te delen. Zo kun je gemakkelijk een elektrische auto of bakfiets lenen, zonder dat je er zelf een hoeft aan te schaffen. Dat sluit perfect aan bij het duurzame karakter van Schoemaker Plantage.

Facts

Na twee jaar kunnen we wel stellen dat de Hely Hub goed gebruikt wordt. Er zijn tot nu toe 1.375 ritten gemaakt, waarvan 899 dit jaar! (*tot 29 september 2020). Opvallend is dat de City Car (kleine benzineauto) het meest populair is bij de hub (38% van de ritten), gevolgd door de e-bike (22% van de ritten) en de E-Comfort Car (grote elektrische auto – 18%). Ook is het leuk om terug te zien dat er wordt gekozen voor de grotere auto’s (Comfort Car en E-Comfort Car) als men een dagje weg gaat. Hiermee zijn ze namelijk gemiddeld zo’n 7 uur onderweg! De E-bike, kleine auto en elektrische bakfiets zijn met name een go-to vervoermiddel voor een middagje op pad, met een gemiddelde rit-duur van 4 uur.

Meer delen dankzij corona

Opvallend is dat sinds de coronacrisis er een stuk vaker e-bikes worden gebruikt, dan daarvoor. Zo ook bij Schoemaker Plantage! Sinds maart zijn er zo’n 172 e-bike ritten gemaakt en in vergelijking met de periode hiervoor, is dit een stijging van ongeveer 79% (96 e-bike ritten). Natuurlijk neemt Hely voldoende maatregelen om ervoor te zorgen dat de gebruikers goed én veilig op pad kunnen. Zo worden de voertuigen extra gereinigd, is er een versoepelde annulerings-regeling bij klachten en liggen er desinfecterende doekjes in elke auto.

Nu nog flexibeler op pad

Hely is constant bezig met het verbeteren en toegankelijker maken van haar diensten. Voorheen kon je alleen met een Hely abonnement van €4,95 per maand gebruik maken van de voertuigen. Maar op veler verzoek heeft Hely recent ook het Hely GO pakket gelanceerd: dezelfde service die je van Hely gewend bent, voor €0 per maand. Zo kun je gemakkelijk af en toe op pad! Voor de gebruikers die regelmatig met deelvervoer op pad gaan is er ook het Hely FLOW pakket van €30 per maand. Hiermee kun je gebruik maken van voordelige dagtarieven en krijg je tot 40% korting op het uurtarief! Ook krijg je met het Hely account niet alleen toegang tot de Hely Hub bij Schoemaker Plantage, maar tot alle hubs in Nederland. Handig als je bijvoorbeeld een dagje naar Den Haag of Amsterdam gaat; je weet zeker dat je daar ook flexibel op pad kunt. Tot slot wil Hely duurzame keuzes extra belonen door een gereduceerd tarief te rekenen voor de elektrische auto’s t.o.v. de benzineauto’s. Zo kun je nog voordeliger op pad met duurzaam deelvervoer.

Deel
Gekopieerd!