• Blog
  • 11 september 2019
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Kom zaterdagmiddag nazomeren en steun daarmee Amref Flying Doctors

Aanstaande zaterdag 14 september is het heerlijk nazomeren bij de StadsPlantage. Geraldine en Peter organiseren een gezellig nazomerevent bij de StadsPlantage met een wijnproeverij, live muziek én heerlijke Portugeese hapjes en Portugese kip van de BBQ. Duurt en Miranda doneren 10% van de omzet die dag aan de inzamelingsactie van Geraldine en Peter voor stichting Amref Flying Doctors.

Fietsen voor het goede doel

Peter en Geraldine gaan van zaterdag 5 oktober tot donderdag 10 oktober fietsen in Tanzania om geld op te halen voor Amref Flying Doctors. In totaal leggen ze in 6 dagen 400 kilometer af met 4.000 hoogtemeters. Op de route stoppen ze andere projecten van Amref. Geraldine vertelt hoe het idee is ontstaan: ‘Mijn hockeyteamgenoot is directeur van Amref Nederland en heeft 2 jaar geleden de fietstocht gemaakt. Na terugkomst heeft ze mij eigenlijk aangestoken en op mijn beurt heb ik mijn man Peter zo gek gekregen.’

Inmiddels zijn Geraldine en Peter doorgewinterde fietsers. ‘Fietsen in Afrika is voor ons een gezonde manier om bij te dragen aan een gezonder Afrika. We trainen 3x per week, maar hebben ook tijdens de vakantie getraind! Zo zijn we van de zomer op fietsvakantie naar de Franse Alpen geweest. Dit was met name om te trainen voor het klimmen. Ook hebben we op Sardinië gefietst. Dit was om te oefenen met het fietsen in de warmte, het is namelijk tussen de 30 en 35 graden als we fietsen in Tanzania!’

Nazomeren bij de StadsPlantage

Ter gelegenheid van de fietsroute hebben de StadsPlantage en Geraldine en Peter een nazomermiddag georganiseerd. Deze begint om 15.00 uur met een wijnproeverij van Portugese wijnen. Tussen de wijnranken van zijn Stadswijngaard vertelt enthousiast wijnkenner Duurt alles over het maken van wijn. Natuurlijk zijn de flessen wijn ook mee nar huis te nemen. Per verkochte fles doneert de StadsPlantage een bedrag aan Amref. Vanaf 16.00 uur is er live muziek van Peters’ band Brand New Old Timers. Luister naar hun swingende noten terwijl je geniet van zomerse drankjes, heerlijke hapjes en Portugese kip van de BBQ. De StadsPlantage doneert 10% van de omzet aan Amref. Om mee te mogen fietsen moeten we voor 1 oktober €10.000 aan sponsorgeld binnen hebben. We hebben vanuit familie, vrienden en diverse zakenrelaties al mooie bedragen gedoneerd gekregen en we hopen aanstaande zaterdag de boel sluitend te krijgen.’ Legt Geraldine uit.

Lukt het niet om zaterdag te komen nazomeren bij de StadsPlantage, maar wil je wel een bedrag doneren? Dat kan hier.

Deel
Gekopieerd!