• Blog
  • 9 april 2019
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Binnenkijken bij de buren

Op zaterdag 30 maart was de pre-housewarming van de eerste bewoners uit Klinkerbuurt 3 (fase 1) voor vrienden en familie. Voorafgaand konden toekomstige bewoners bij een vijftal buren die hun woning openstelde.

Op zaterdag 30 maart was de pre-housewarming van de eerste bewoners uit Klinkerbuurt 3 (fase 1) voor vrienden en familie. Deze huizen worden binnen enkele weken opgeleverd dus dit was hét ideale moment om even binnen te kijken hoe alles is geworden. Voorafgaand aan de pre-housewarming konden toekomstige bewoners binnenkijken bij een vijftal buren die hun woning openstelde: ‘Toen wij ons aan het oriënteren waren op een woning in Schoemaker Plantage vonden we het zo fijn om alvast in wat huizen te kunnen kijken. Dit wilde we graag terug doen!’

'Heerlijk om zo inspiratie op te doen'

Alle toekomstige bewoners uit Klinkerbuurt 3 zijn uitgenodigd voor de Binnenkijkroute. En hier is veel gebruik van gemaakt! Ruim 100 toekomstige buren gingen zaterdag op stap om bij vijf verschillende huizen binnen te kijken. Gewapend met overschoenen, een routekaart én zonnebril konden de bewoners van 12.00 tot 14.00 uur bij de huizen naar binnen: ‘Het is zo fijn om ons type huis nu in het echt te zien. Dan gaat het echt leven. Heerlijk om zo inspiratie op te doen!’. 

Maar niet alleen voor de indeling van de huizen werd inspiratie op gedaan, sommige bezoekers hadden echt een missie. Zoals Anne: ‘Wij zijn nu bezig met het uitzoeken van de vloer voor in ons huis. We kijken dus overal even naar binnen wat er op de vloer ligt.’ 

Ook werden er volop vragen gesteld aan de huidige bewoners, hebben ze wel of geen uitbouw? Hoe bevalt het gebruik van de warmtepomp? En welke afwerking van de muren hebben ze gekozen? Vol nieuwe inzichten en tips werd er om 14.00 uur weer verzameld bij de Schoemaker Plantage voor het tweede deel van de dag: de pre-housewarming van Klinkerbuurt fase 1!

Image not found

Vol trots

Vrienden en familie waren uitgenodigd om alvast te komen kijken naar het nieuwe huis, die de toekomstige bewoners vol trots laten zien. Er werden foto’s gemaakt voor – en in – de huizen, kinderen ontmoette alvast de nieuwe buurkinderen en ook de toekomstige buren maakte alvast kennis met elkaar. En achteraf kon er onder het genot van een hapje en drankje verzorgd door de Stadsplantage nog even nagepraat worden in de zon.

Deel
Gekopieerd!