• Blog
  • 1 april 2019
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Naar buiten

Het voorjaar is losgebarsten en dus willen we lekker genieten in de tuin of op het terras. Onze tuin is helaas nog één grote zandbak en daarom nam ik een kijkje in de tuin van de achterburen voor wat inspiratie. En gelukkig kunnen we in en rondom Schoemaker Plantage ook volop genieten van de zon. Bijvoorbeeld op een picknickkleedje in de TU wijk of op het terras van de StadsPlantage.


Van pergola tot plantenwand
Arthur en ik zijn - heel toepasselijk in dit kader - nog echte groentjes in de plantenwereld. Dit in tegenstelling tot onze buren Mark en Eva, die met dochter Liv achter ons wonen in een breed gezinshuis. We hadden al op afstandje hun tuin bewonderd en na een hulpvraag in de burengroep op Facebook nodigde Mark me uit om langs te komen. In de tuin bouwde hij samen met buurman Frank een pergola die de tuin optisch groter maakt. Kijk, de eerste tip is al binnen. Tip twee van Mark: overweeg de winterjasmijn. Een makkelijke plant en zo rond december verschijnen er mooie kleine gele bloemen. Binnen hebben Mark en Eva een toffe wand gemaakt met allerlei planten. Bedankt buurtjes! Opdat goed voorbeeld doet volgen. 
 
Image not found
 
De StadsPlantage
De naam zegt het: in de StadsPlantage worden stad en groen met elkaar verbonden. Wie wat langer in Delft woont, herkent de eigenaren waarschijnlijk wel. Duurt en Miranda hadden jarenlang Lunchcafé Vrij maar runnen nu dit bijzondere proeflokaal. Er is een moestuin, een kas, kippen, een wijngaard en natuurlijk het restaurant zelf met terras. Het duurt nog wel tot 2019 voordat de 175 wijnstokken geoogst kunnen worden om er eigen wijn van te maken. Tot die tijd serveert Duurt (heel veel verschillende!) Portugese wijnen. In de moestuin en kas groeien groenten, eetbare bloemen en kruiden die Miranda in de keuken gebruikt. Op vrijdagavond eet je traditionele Portugese cataplana: dubbele koperen pan gevuld met vlees en vis. En op zondag is het borreltijd bij de StadsPlantage. We raken wel een beetje verwend met zo’n heerlijk plekje in onze ‘achtertuin’!
 
https://www.facebook.com/stadsplantage Bakemastraat 97L (Schoemakerloods)
 
Image not found
Image not found
 
Groen in de TU wijk
De TU wijk is in de lente en zomer nog gezelliger. Vanuit Schoemaker Plantage lopen we in een paar minuten naar het groene gebied tussen de faculteitsgebouwen. Hier zitten met mooi weer overal mensen in het gras. Voor eten en drinken zorg je zelf en een kleedje meenemen is handig. De bloesem langs de zijkanten is wonderschoon, toch?

Image not found
 
De komende tijd zal de wijk steeds groener worden. Het Tiny Forest (dat in maart met basisschoolleerlingen werd aangelegd) is nog wat kaal, maar vogels vinden er al een plekje. Vanuit onze keuken kijken we nu ook uit op groen, want er zijn bomen geplant tussen de huizen van de 1e en 2e fase. Nu gauw aan de slag met onze eigen tuin!
Deel
Gekopieerd!