• Blog
  • 19 maart 2019
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

'Een weloverwogen besluit'

Sherryl Kazmi woont al jaren met haar man in Den Haag. Met de komst van zoon Isao werd het tijd om op zoek te gaan naar een groter nieuwbouw huis. Ze neemt ons mee in haar zoektocht en hoe ze bij Schoemaker Plantage terecht is gekomen!

Sherryl en haar man waren steeds vaker te vinden in Delft en genoten er van dat alles binnen handbereik is. Ze startten de zoektocht naar een nieuwbouwhuis in Delft en hebben uiteindelijk een huis gekocht in de Schoemaker Plantage. In haar blog vertelt ze je over haar zoektocht. 

'Het was november 2017. Wonend in een 3 kamer appartement met zijn drieën: ik, mijn man Sheraz en onze zoon Isao. Al maanden droomden we voorzichtig van een grotere woning. Sinds de geboorte van onze zoon was het kantoor annex waskamer getransformeerd tot de babykamer. En heel eerlijk, zo’n wasrek is niet het meest toffe meubelstuk zo in je woonkamer. Kortom: het was tijd om ons geliefde appartement te verruilen voor een eengezinswoning. Open keuken, tuin, meerdere etages... Ja, ik zag het al helemaal zitten!'

Toen Sheraz in 2012 restaurant Hills & Mills in hartje Delft opstartte en wij vaker in Delft dan in Den Haag te vinden waren, heeft Delft ons hart gestolen. Want ook al is het een stad, voor ons voelt het toch meer als een dorp. Zelf noem ik het ook wel eens ‘klein Amsterdam’. De grachten, de smalle straatjes. Is het in wintermaanden magisch met alle lichtjes om je heen, in de zomermaanden is het goed toeven op een van de pleinen of in het Delftse Hout.

Zoektocht naar een groter huis

Terug naar onze zoektocht. Per toeval kwam ik terecht bij Schoemaker Plantage. Het zag er op het eerste gezicht goed uit. Het duurzame karakter en prachtige architectuur sprak ons meteen aan. Daarnaast is het dichtbij het centrum en ben je zo op de snelweg. Impulsief als ik ben, schreef ik ons in. Een aantal weken later kreeg ik een telefoontje. Het was de makelaar van Schoemaker Plantage die vertelde dat we ingeloot waren. Een beetje schrikken, maar de blijdschap overheerste!

>> Ben je benieuwd naar het huidige aanbod in Schoemaker Plantage? Klik hier.

Uiteindelijk maakte het impulsieve plaats voor een weloverwogen besluit. We zijn nog steeds elke dag blij dat we hier over een paar maanden mogen gaan wonen. Want hoe heerlijk is het om straks om kantoor om de hoek te hebben, fietsend binnen 10 minuten in het centrum te staan, en om een groen stadspark in je achtertuin te hebben. Daarnaast is het een heerlijk idee dat Isao straks lekker in de autoluwe straten met de andere buurkids kan gaan spelen.

En natuurlijk de gemakken van het huis zelf. De afgelopen maanden stonden in het teken van het afwegen van alle opties, meer- en minderwerk, keuken en sanitair en zelfs de plattegronden. Met alle keuzes en moodboards die je maakt, krijg je het ideale plaatje in je hoofd. We zijn zo ontzettend benieuwd hoe het er straks allemaal uit komt te zien.

Maar eerst nog even genieten van al de voorpret, de kijkdagen en het uitzoeken van de leveranciers die nog missen. Die open keuken, tuin en meerdere etages komen nu steeds dichterbij. Spannend! 

Door: Sherryl Kazmi (@sherrylkazmi)

Wil je op de hoogte blijven van ons woonaanbod en de vele activiteiten in Schoemaker Plantage? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage. 

Deel
Gekopieerd!