• Blog
  • 18 december 2018
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Hub voor deelvervoer geopend in Schoemaker Plantage

Hij valt niet echt op, maar wie de Schoemaker Plantage binnenrijdt ziet aan zijn rechterhand de Hely Hub. De hub maakt het mogelijk om vervoermiddelen te delen. En daar zijn we blij mee, want deelvervoer past bij het duurzame karakter van Schoemaker Plantage. We leggen je graag uit wat Hely is en waarom een hub in Schoemaker Plantage goed van pas komt.

Fiets, auto en scooter delen

Met Hely kun je kort gezegd gebruikmaken van o.a. (bak)fietsen, scooters en verschillende soorten auto’s. Vanaf het 1e kwartaal van 2019 deels electrisch. Je reserveert en ontgrendelt het voertuig eenvoudig via de Hely app. Dankzij de hub in Schoemaker Plantage beschik je als bewoner dus altijd over een vervoermiddel op maat.

De Hely Hub staat sinds 15 december voor je klaar bij de van Embdenstraat. Wil je de vervoermiddelen van Hely gratis uitproberen? Ontvang de eerste 3 maanden een gratis abonnement plus 50 euro korting op de eerste factuur. Meld je snel aan en voltooi je registratie voor 1 februari 2019. Meld je aan via de website van Hely.

Waarom is het delen van een fiets, scooter of auto handig?

Het grootste voordeel van deelvervoer is dat je een voertuig kunt pakken op het moment dat jij daar behoefte aan hebt, waar je ook bent. Dus ook buiten Schoemaker Plantage. Je hoeft je niet meer druk te maken over de vraag of je wel een parkeerplek gaat vinden en of de parkeermeter wel is aangezet.      

Daarnaast scheelt deelvervoer je een hoop geld. De gemiddelde autobezitter is volgens Hely per maand zo’n vijfhonderd euro kwijt aan verzekeringen, wegenbelasting en benzine. Voor deelvervoer betaal je maandelijks een vast bedrag, plus een klein bedrag per uur. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Vervoer delen is ook goed voor het milieu. Gemiddeld rijden autodelers 15 tot 20% minder kilometers dan autobezitters, wat dus betekent dat er minder vervuiling is. En als je dan ook nog een elektrische deelauto gebruikt, is die auto ook nog eens minder slecht voor het milieu dan andere auto’s. Dat is dus een win-winsituatie.

Schoemaker Plantage nog duurzamer met Hely Hub

Om de interesse in de hub te onderzoeken hebben BAM en Hely een onderzoek uitgevoerd in Schoemaker Plantage. De resultaten op een rijtje:

  • 57% van de 35 ondervraagden geeft aan met de komst van de nieuwe mobiliteits-hub af te zien van een auto;

  • 47% van de ondervraagden geeft aan minder behoefte te hebben aan het bezitten van een auto;

  • 66% geeft aan liever een elektrische auto te gebruiken in plaats van een benzine voertuig;

  • 60% wil meer vervoermiddelen tot hun beschikking hebben, zoals een bakfiets, scooter of fiets

Wil je op de hoogte blijven van ons woonaanbod en de vele activiteiten in Schoemaker Plantage? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage. 
 

Deel
Gekopieerd!