• Blog
  • 29 november 2018
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Buren geven tips: “Op buurtborrels leer je je buren alvast kennen”

Deze maand is de bouw van Klinkerbuurt 3 gestart. Dit betekent dat Schoemaker Plantage binnenkort een groot aantal nieuwe bewoners mag verwelkomen. Daarom vroeg ik verschillende (toekomstige) bewoners naar hun tips voor het kiezen én kopen van een huis. Want, waarom zou je je toekomstige buren niet een handje helpen?

Een huis aan het park

Eva en Taco wonen straks aan het park in Schoemaker Plantage. Ze zijn daar erg blij mee, dus de tip van Eva ligt voor de hand: “Koop een huis aan of dichtbij het park. Dan heb je een heerlijk uitzicht, hoor je dagelijks het geluid van de vogels en ruik je de bloemen en de bomen. Midden in de stad is dat echt uniek. Dit vind je nergens anders.”

Wonen aan een park is natuurlijk heerlijk. Gelukkig zijn er nog een aantal Herenhuizen aan het park beschikbaar

Groter dan je denkt

Frank en Bertine hebben een huis gekocht in Klinkerbuurt 2. Ze hoeven niet lang na te denken over hun tip. “Laat je écht goed informeren over de duurzame technieken in het huis. En lees de documentatie,” zegt Bertine. “Wij vonden zo’n modern huis best een beetje spannend, maar gelukkig heeft alles goed uitgepakt en zijn we nu dolblij met ons duurzame huis.”

Image not found

Frank (links) en Bertine (rechts) voor hun huis in aanbouw.

Bertine heeft nog een andere tip: “Zorg dat je weet hoe groot of hoe klein de kamers in je woning zijn. Pak een meetlint en ‘zet je kamers uit’. Wij hebben het kleinste huis van Klinkerbuurt 2 gekocht, maar ervaren het écht als een groot huis. De huizen in Schoemaker Plantage zijn veel groter dan je denkt.”

Buurtborrels

Een andere tip krijg ik van bewoners van één van de Torenhuizen in Schoemaker Plantage: “Schoemaker Plantage organiseert veel leuke activiteiten zoals buurtborrels, de start van de bouw van nieuwe woningen, gezellige markten en bioscoopavonden. Ga daar naartoe. Dan leer je je buren alvast kennen. Al voordat je in Schoemaker Plantage gaat wonen, weet je dan al met wie je er gaat wonen. Dat geeft een heel vertrouwd gevoel. Ook kun je elkaar bijvoorbeeld helpen met klussen, of gezamenlijk materialen inkopen.’’   

Wacht niet te lang


Image not found

Moet je nog beslissen welk huis in Schoemaker Plantage je wilt kopen? Dan hebben ook Carlijn en Jasper een tip voor je: “Wees er snel bij: je hebt dan de grootste keuze én in een vroeg stadium kun je je huis nog aanpassen. Wij kochten een huis in aanbouw, dan kun je het huis niet meer aanpassen aan je persoonlijke wensen.” Of het kopen van een huis in aanbouw ook voordelen heeft? “Jazeker, we konden lekker snel verhuizen!”

Wil je een vraag stellen aan de bewoners van Schoemaker Plantage? Dat kan. Stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram en wij zorgen dat je antwoord krijgt. Je kunt je vragen natuurlijk ook altijd aan onze makelaars stellen.  

Deel
Gekopieerd!