• Blog
  • 17 september 2018
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Terugblik op de zomer in Schoemaker Plantage

Onze eerste zomer in Schoemaker Plantage is alweer voorbij! We kunnen terug kijken op prachtige zonnige dagen en zonnepanelen die maximaal benut werden. Ik vertel je hoeveel energie we opgewekt hebben en hoe ons huis heerlijk koel bleef. En deze eerste zomer genoten we van onze tuin en van een gezellige barbecue met de bewoners van Klinkerbuurt 1 en 2.

Tuingeluk

Ver weg om vakantie te vieren hoefde je dit jaar niet. Gelukkig hadden we vlak voordat alle zomerse dagen aanbraken onze tuin aangepakt, nadat ik in mijn vorige blog hiervoor inspiratie had opgedaan in de buurt. De tuin is nog niet helemaal af, maar een goed begin is er! We probeerden zoveel mogelijk gras te leggen, maakten een klein slingerpaadje en zochten naar duurzame tegels met houtuitstraling bij KPS Delft. Leuke stoelen erbij, een paar oude pallets in de hoek en een picknickkleedje in het gras: we zijn er helemaal happy mee!

Image not found

Lees hier alles over duurzaam wonen in Schoemaker Plantage.

Zonnepanelen

Dit was onze eerste zomer op de Kersbergenstraat en daarmee ook de test: hoe doen onze zonnepanelen het? We zijn de cijfers even ingedoken. Online kan elke bewoner een account aanmaken via BeNext. Daarin wordt precies bijgehouden hoeveel stroom de zonnepanelen opwekken. Laten we eens kijken naar de maand juli. Volgens BeNext hebben we die maand 728 kWh opgewekt en maar 58 kWh verbruikt. Dat ziet er goed uit, toch? Voor de goede orde: we waren wel een deel van de maand met vakantie. Met zulke cijfers verwachten we op het eind van het jaar geld terug te krijgen.   

Image not found 

Energie opwekking zonnepanelen voor de maand juli

Het koelsysteem in ons huis werkte heel fijn in deze hete zomer

Keep it cool

Houd je het een beetje vol met de hitte?” was een van de meest gehoorde vragen deze zomer. Het kwik bereikte vaak temperaturen van boven de 30 graden en dan kan het in huis erg warm worden. In de huizen van Schoemaker Plantage zit echter een koelsysteem in en dat bleek héél fijn. Beneden lukte het ons een temperatuur van zo’n 23 graden te bewaren, boven was het (denken we) iets warmer. Hoe dit koelsysteem werkt? Het huis wordt verwarmd via de vloer en diezelfde leidingen zorgen bij warm weer dat het huis gekoeld wordt. De warmtepomp haalt energie uit de bodem en zet deze om in bruikbare energie om de woning en/of het tapwater op te waarderen naar de gewenste temperatuur. De energie uit de bodem kan in de zomer ook gebruikt worden om de woning te verkoelen. Het warme water uit de woning stroomt dan in een warmtewisselaar langs de koude vloeistof uit de bodem. Daardoor koelt het water uit de vloer iets af.

Image not found

De buurtbarbecue was top verzorgd en erg gezellig

Buurtbarbecue

De zomer trapten we af met een grote buurtbarbecue op het grasveldje op de Van Emdenstraat. Alle buren van Klinkerbuurt 1 en 2 waren uitgenodigd. Het weer kon niet beter, voor de kinderen was er een springkussen en een waterglijbaan en speciaal voor deze gelegenheid verzorgden een paar jongeren uit de buurt een muzikale bijdrage. Top verzorgd en erg gezellig! Het was een heerlijke zomer in Schoemaker Plantage. Op naar de herfst!  

Wil je op de hoogte blijven van ons woonaanbod en de vele activiteiten in Schoemaker Plantage? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage.

 

Deel
Gekopieerd!