• Blog
  • 2 juli 2018
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

3x het festivalgevoel van Schoemaker Plantage

De local hero’s van Schoemaker Plantage blijven niet onopgemerkt. Sterker nog, we lezen op blogs en in de media steeds vaker lovende artikelen over de goede sfeer, het lekkere eten en de mooie producten bij de ondernemers in Schoemaker Plantage. In De Buurt Delft benoemde De Stadsplantage onlangs tot een van de meest zonnige terrassen van Delft. Een ander magazine sprak zelfs over ‘het festivalgevoel in optima forma’. Voor wie na al die lovende woorden meer wil weten over de hotspots in Schoemaker Plantage, zetten we de mogelijkheden nog eens op een rijtje

Voldaan Buitenkeuken

In een van de loodsen in Schoemaker Plantage tref je Voldaan Buitenkeuken aan. Ieder weekend staan de foodtrucks van ondernemer Daan Rutten om de gezellige eethuiskamer in de loods heen: het eerste Foodtruckrestaurant van Nederland. Hoe gezellig het binnen ook is, bij mooi weer zit je het liefste buiten, waar het koken gebeurt. Vis, vlees, pizza, gegrilde oergroente, je vindt het allemaal in Schoemaker Plantage, waar je ieder weekend tussen 10.00 en 23.00 terecht kan voor een drankje, een goede bak koffie of iets lekkers van de barbecue. Er zijn strandstoelen, picknicktafels, er is een vuurplaats en er is plek voor de kinderen om te ravotten, kortom: hier ervaar je het festivalgevoel dat Schoemaker Plantage biedt in optimale vorm. 

Image not found

De Stadsplantage

Lunchcafé Vrij was tien jaar lang een begrip in de Delftse binnenstad. Daarna streken wijnimporteur Duurt en cateraar Miranda neer in de loods van Schoemaker Plantage. De Stadsplantage heet niet voor niets zo, want Duurt heeft er een eigen wijngaard aangelegd en Miranda een moestuin, waaruit ze iedere vrijdagavond de heerlijkste gerechten bereidt. De eerste wijn wordt pas in 2019 verwacht, maar geen nood: de vele Portugese wijnen die Duurt importeert bieden keus genoeg. En je kunt ze nog kopen in het winkeltje ook! De Stadsplantage is dé plek om een uitgebreide vrijmibo te houden. En duurt die wat langer dan gepland, dan is het goed om even te reserveren voor het diner. Op zondagmiddag kun je er lunchen en borrelen. Overigens kun je er met je eigen gezelschap ook op andere dagen terecht, voor bijvoorbeeld een wijnproeverij. 

De Griekse Olijf

Voor wie de Delftse of Zoetermeerse markt bezoekt (of student aan de TU Delft is) is het blauwe olijfvormige wagentje van Yannis en Esther een begrip. In de loods van Schoemaker Plantage vind je een uitgebreidere versie van wat de Griekse Olijf te bieden heeft: diverse uit Griekenland geïmporteerde delicatessen en typisch Griekse gerechten als moussaka, pita gyros en kip met rozemarijn uit de oven. Als het foodtruckje niet op pad is, is deze te vinden in Schoemaker Plantage: op dinsdag en zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur. Op donderdag staan ze bij de entree van Schoemaker Plantage aan de Embdenstraat, pal naast kinderopvang Plukkebol. Kunnen ze alvast wennen, want als alles goed gaat wordt het poortgebouwtje de nieuwe vaste stek van de Griekse Olijf! 


Image not found

Het festivalgevoel om de hoek

De aanwezigheid van al dit moois en lekkers is voor veel bewoners van Schoemaker Plantage de belangrijkste reden om naar deze nieuwe stadsbuurt te verhuizen. Ben jij ook benieuwd welke huizen er in Schoemaker Plantage te koop zijn? Bekijk dan hier het woonaanbod. 

Wil je op de hoogte blijven van ons woonaanbod en de vele activiteiten in Schoemaker Plantage? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage.

 

Deel
Gekopieerd!