• Blog
  • 18 juni 2018
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Opening eerste wormenhotel in Schoemaker Plantage

22 juni openen we het eerste Wormenhotel in Schoemaker Plantage. In het wormenhotel verwerken wormen GFT-afval tot compost. Wethouder Duurzaamheid Stephan Brandligt zal om 16.30 uur de opening verrichten.

Van afval naar compost

Een wormenhotel is een speciale kast waarin de bewoners van Schoemaker Plantage hun GFT-afval kunnen deponeren. De wormen gaan met het afval aan de slag en verwerken het tot vruchtbare compost. Bewoners kunnen de compost vervolgens gebruiken als voeding voor hun tuinen en planten. Hierdoor hoeft het groene afval de buurt niet meer uit. Op deze manier probeert Schoemaker Plantage bij te dragen aan het sluiten van de groene kringloop in de buurt en de transitie naar een circulaire economie.

Het Wormenhotel in Schoemaker Plantage is een initiatief van Schoemaker Plantage, de Stichting Buurtcompost en De Botanische Tuin.

We zoeken nog vrijwilligers die willen helpen met de verzorging van het wormenhotel. Wil je hier meer over weten? Stuur dan een mailtje naar info@schoemakerplantage.nl of bericht ons via Facebook. 

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van ons woonaanbod en de vele activiteiten in Schoemaker Plantage? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage. 

Deel
Gekopieerd!