• Blog
  • 4 april 2018
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Schoemaker Plantage is 800 bomen rijker

Woensdag 28 maart hebben we een Tiny Forest in het park van Schoemaker Plantage aangelegd. Leerlingen van groep 5 en 6 van de Cornelis Musiusschool hebben ons geholpen met het aanplanten van ruim 800 bomen. De eerste boom werd geplant door wethouder Stephan Brandligt, Jelle de Jong (directeur IVN) en Anton Schalken (projectontwikkelaar AM).


Door weer en wind

Het koude en regenachtige weer hield de planters niet tegen. Enthousiaste omstanders en buurtbewoners boden spontaan hun hulp aan. Samen werkten we hard mogelijk om zoveel mogelijk bomen te planten. Al na een uur was het Tiny Forest een feit. Volgens ons is dat een record.

Appeltaartje

De leerlingen die geholpen hebben bij het planten van de bomen hebben tevens een boom geadopteerd. Dat betekent dat de bomen nu een door de leerlingen gekozen naam hebben. Zo noemde een van de leerlingen haar boom 'Appeltaartje'.

Het park van Schoemaker Plantage

Het Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems stukje bos in het park van Schoemaker Plantage. Als het park straks af is, ligt het Tiny Forest zelfs op een eiland. Zie voor een mooie impressie van het park ook het filmpje hieronder.

Wil je op de hoogte blijven van ons woonaanbod en de vele activiteiten in Schoemaker Plantage? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage. 

Deel
Gekopieerd!