• Blog
  • 4 april 2018
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

De leukste koffieplekken

Eerlijk is eerlijk, ik mis de binnenstad wel een beetje. Dus spring ik regelmatig op de fiets om brood te halen bij onze oude buurtjes van bakkerij De Diamanten Ring. Of we lopen in het weekend een rondje en doen een koffiestop bij Kek of Puro Cucina. Maar buiten de stadsgrachten zijn er ook veel leuke adresjes - en juist die (her)ontdekken we nu we verhuisd zijn. Deze maand deel ik onze favoriete plekken om koffie te drinken die je goed combineert met een fietstochtje of wandeling vanaf de Schoemaker Plantage.


Café du Midi

Nu we dichter bij Delfgauw en het Delftse Hout wonen schuiven we net even wat sneller aan bij Café du Midi. Het eten is er heerlijk en je zit er heel gezellig. Tip: begin je dag goed en fiets 's ochtends in dik tien minuten naar Café du Midi voor een lekker ontbijt. Na de koffie ben je klaar voor een mooie wandeling door de Delftse Hout of langs de Dobbeplas. 

Cafe du Midi - Noordeindseweg 70 in Delfgauw

Aan de wandel vanuit Cafe du Midi. 

Ontbijten bij Cafe du Midi.

Café Labs

Op maar drie minuten lopen van de Schoemaker Plantage opende vorig jaar een hip café. Toen nog onder de naam Escobar maar sinds kort omgedoopt tot Café Labs. Het café zit tussen de faculteitsgebouwen van de Technische Universiteit en dat zorgt voor een internationaal sfeertje. Hier komen mensen die aan de TU studeren of werken en mensen uit de buurt zoals wij. Ik vind het een lekker plekje om te werken aan één van de hoge tafels. Of we ploffen er met vrienden op de bank wanneer we onze buurt laten zien. Vergeet niet om een stempelkaart te vragen want voor je het weet heb je een gratis koffie terugverdiend!

Cafe Labs - Stieltjesweg 226 in Delft

 

Op steenworp afstand vind je het nieuwe Café Labs.

Huszár

Als je wat langer wilt lopen dan drie minuten dan is de volgende wandeling een idee. Ga vanuit de Schoemaker Plantage langs Café Labs richting de Delftse Schie. Loop over de Abtswoudsebrug en sla rechtsaf. Langs het water lopend komt de toren van de Nieuwe Kerk steeds dichterbij. Herken je dit beeld? Dat kan kloppen! Hier schilderde Johannes Vermeer zijn wereldberoemde schilderij Gezicht op Delft. Iets verderop vind je het gastvrije Café Huszár. Geniet binnen van een cappuccino en kijk door de hoge ramen uit over het water. Nog even wachten en we kunnen weer op de terrasboot zitten! Na een stop bij Huszár (met kinderhoek dus ook geschikt voor de kleintjes) loop je via de Zuidwal en de Hambrug weer terug naar huis.

Huszar - Hooikade 13 in Delft

Wandelen met zicht op Delft. 

Huszár

Op het lijstje

Helemaal dichtbij zijn natuurlijk de restaurants in de Schoemakerloods van de Schoemaker Plantage. Binnenkort gaan we voor het eerst eten bij De StadsPlantage. En het leuke Voldaan Buitenkeuken opent in de lente weer. Over keukens gesproken: de tegelzetter is geweest en onze keuken is zo goed als af. Check het beloofde resultaat hieronder. Laat de lente maar komen! 

Hoera de tegelzetter is geweest en de lampen hangen

Wil je op de hoogte blijven van ons woonaanbod en de vele activiteiten in Schoemaker Plantage? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage. 

Deel
Gekopieerd!