• Blog
  • 16 februari 2018
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Schoemaker Plantage krijgt een eigen Tiny Forest

Het park van Schoemaker Plantage krijgt een eigen Tiny Forest, ook wel een Kleine Wildernis of mini bos genoemd.


Binnenkort starten we met het aanplanten van dit bijzondere stukje natuur. Het Tiny Forest stimuleert de biodiversiteit in Schoemaker Plantage en zorgt bovendien voor schonere lucht. We nodigen iedereen met een hart voor de natuur uit om het Tiny Forest mee te onderhouden.  

Een Tiny Forest van meer dan 1.000 bomen

Het Tiny Forest is een dichtbegroeid stukje bos met meer dan 1.000 bomen van 36 inheemse soorten. Het is een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Maar ook kinderen, buurtbewoners en voorbijgangers zullen met plezier langs het Tiny Forest lopen of er zelfs even bij stilstaan. De wilde en natuurlijke groei van alle bomen en planten is namelijk een waar schouwspel!

Image not found

We planten het Tiny Forest aan op het eiland van het park. 

Letterlijk en figuurlijk groener

Het Tiny Forest maakt Schoemaker Plantage straks letterlijk en figuurlijk een flink stuk groener. De bomen en dieren in het minibos leveren een belangrijke bijdrage aan het klimaat in Schoemaker Plantage. Neem nou dit voorbeeld: één stadsboom zuivert alle stikstofdioxide en fijnstof die een auto in 10.000 kilometer uitstoot. Kun je nagaan wat het totale zuiverende vermogen is van alle 1.000 bij elkaar! Maar er is meer. Een volwassen boom kan maar liefst 8.000 liter water opslaan. Met steeds meer heftige regenbuien in het verschiet is het fijn om te weten dat het Tiny Forest al dat water gemakkelijk kan opslaan! 

Wie meer wil weten over de duurzame effecten van een Tiny Forest kan hieronder een mini-docu over Tiny Forests in Nederland bekijken.

  

Help je mee?

In een Tiny Forest gaat de natuur zijn eigen gang. Dat is de charme van dit stukje wilde natuur. Toch kan ook een Tiny Forest niet zonder de hulp van buurtbewoners en andere natuurliefhebbers. Je kunt helpen als natuurhersteller, natuurteller en/of natuurverteller. Natuurherstellers helpen de hovenier met de beplanting en natuurtellers monitoren de groei en gezondheid van het Tiny Forest. Natuurvertellers leren alles over het minibos en vinden het leuk om er rondleidingen en lezingen over te geven.

Binnenkort planten we het minibos aan op het eiland van het park. Om er een succes van te maken hebben veel natuurherstellers nodig! Wil jij helpen met het klaarmaken van het Tiny Forest en het planten van bomen? Stuur ons dan nu een mailtje of een berichtje via Facebook. 

Wil je op de hoogte blijven van ons woonaanbod en de vele activiteiten in Schoemaker Plantage? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage. 

 

Deel
Gekopieerd!