• Blog
  • 26 januari 2018
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

4 ondernemerstips en ideeën voor praktijkhuis in Schoemaker Plantage

Midden in Klinkerbuurt 3 van Schoemaker Plantage staat een wel heel bijzonder huis.


Het is het Royale Gezins- en Praktijkhuis. Dit huis is niet alleen royaal en Nul Op De Meter, het bevat ook nog eens een praktijkruimte. Aan de hand van vier ondernemerstips denken we hardop na over de kansen die dit bijzondere huis biedt.  

Royaal Gezins- en Praktijkhuis

De praktijkruimte is maar liefst 58 vierkante meter groot en heeft een eigen voordeur. Dat laatste is niet alleen fijn en nuttig, het is ook van belang voor de belastingdienst. In de huidige indeling bevat de praktijkruimte een entree en twee kamers, maar die indeling is geheel naar wens aan te passen. Grote en kleine ramen voorzien de ruimtes van veel daglicht. Wie weleens gewerkt heeft in een ruimte zonder veel daglicht weet hoe belangrijk dat is. Een deur in de entree verbindt de praktijkruimte met het royale gezinshuis. Je kunt dus naar je werk zonder je jas aan te trekken.

Image not found

Ondernemerstips
 

1.    Denk groot

Je kunt een extra slaapkamer op de eerste verdieping of zolder een kantoor noemen, maar een écht kantoor is het natuurlijk niet. Wie een echt kantoor aan huis wil, zoekt een huis met praktijkruimte. Een goede ondernemer heeft namelijk grote ambities en daar past een dito werkplek bij. Je wilt je succes niet laten beperken door je werkplek toch?

Kies dus voor een inspirerende werkplek op de groei. De praktijkruimte is ruim genoeg voor drie tot vijf werkplekken, eventueel zelfs aangevuld met een vergaderkamer. Laat die opdrachten maar komen!

2.    Speel in op trends

Steeds meer sportscholen en yogapraktijken plaatsen een bar voor hun spiegelwand. En dan niet een bar met drankjes, maar een balletbar. En dat is niet voor niets. Ballet is dé trend van dit moment, aldus het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor jongens en meiden, maar zeker ook voor volwassenen. Want ballet is een “killer body workout waarbij je ook nog eens je concentratie traint en tot rust komt”, zegt Glamour.

Een snelle zoektocht op Google leert ons dat er maar weinig balletstudio’s zijn in Delft, dus misschien is een kleine – (of laten we zeggen boutique) balletstudio in Schoemaker Plantage wel een gouden zet! De langwerpige praktijkruimte leent zich er in ieder geval goed voor.

3.    Combineer functies

De praktijkruimte leent zich ook goed voor een kleine yogastudio, want een ballet- en yogastudio hebben veel van elkaar weg. Combineer yoga met ballet of bijvoorbeeld meditatie, want door functies te combineren heb je dubbel zoveel kans op succes. Het leuke aan yoga is bovendien dat je dit in de zomer ook buiten kunt doen. In het park van Schoemaker Plantage bijvoorbeeld. Het park ligt letterlijk om de hoek van de praktijkruimte. Je krijgt er dus eigenlijk een hele grote tuin bij!

4.    Kies een gat in de markt

In Schoemaker Plantage zijn behalve de horeca-hotspots nog weinig ondernemers actief. Gaat er al een lampje branden? Als jij iets kunt aanbieden waar heel lokaal behoefte aan is, dan heb je misschien wel een gat in de markt te pakken. In Schoemaker Plantage wonen vooral gezinnen, dus wij denken dat er direct behoefte is aan een logopedist, een tandarts en fysiotherapeut.

Als eigen baas ben je zelf verantwoordelijk voor het succes van bedrijf, maar in Schoemaker Plantage liggen de kansen voor het oprapen. Geen wonder dat de nieuwste stadsbuurt van Delft zo populair is. Bekijk het Royale Gezins- en Prakthuis van dichtbij. 

Heb jij ideeën voor de praktijkruimte? Dan horen we die graag. Deel jouw ideeën in de reacties onderaan dit artikel of praat mee op Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto’s uit de buurt. 

 

Deel
Gekopieerd!