• Blog
  • 13 november 2017
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Op de Montmartre Markt: Maarten Nielsen Gerlach

In aanloop naar de Montmartre Markt in Schoemaker Plantage lichten we elke week een marktkraamhouder uit. Deze week: Maarten Nielsen Gerlach. Hij is kunstenaar en maakt Mono giclée prints. Wat dat zijn? Dat wist ik ook niet. Daarom belde ik Maarten op.


Dit event is al geweest. Het volgende event in Schoemaker Plantage is de Luie 3e Kerstdag. 

Maarten is fotograaf en vormgever tegelijk. En die combinatie verwerkt hij in zijn kunstwerken die zich het beste laten omschrijven als een mix tussen pop art en street art. En dat gaat als volgt in zijn werk. 

Elk kunstwerk van Maarten begint op zijn computer. Hij maakt een fotomontage en combineert daarin foto’s met roest of graffiti. Het resultaat laat hij vervolgens op canvas drukken. Daarna voegt Maarten zijn ‘magic touch’ toe. Hij bewerkt het canvas na met verf. Zo ontstaat er een ongepolijst, spannend en verrassend kunstwerk. 

Dezelfde techniek gebruikt Maarten om stoffen te maken. Stoffeerster Mirthe van Eijl – bekend van LU-ST en Studio Mirthe – gebruikt zijn stoffen om meubels mee te maken. Maarten heeft ook plannen voor een eigen kledinglijn.

Wil je meer weten over de werken van Maarten of hem aan het werk zien? Dat kan op de Montmartre Markt op 26 november in Schoemaker Plantage. De markt begint om 11.00 uur. Je kunt die dag ook een rondleiding door Schoemaker Plantage volgen. 

Zie jij jezelf hier wel wonen? Kijk dan eens naar ons woonaanbod of schrijf je voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage. 

Deel
Gekopieerd!