• Blog
  • 16 oktober 2017
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Veel oog voor detail in Schoemaker Plantage

Wie Schoemaker Plantage binnenrijdt ziet direct dat de huizen hoog, breed en statig zijn. Deze huizen zijn namelijk écht een maatje groter dan de meeste andere nieuwbouwhuizen. Maar ook aan de details is gedacht. Als je goed kijkt zie je dat de huizen in Schoemaker Plantage veel historische details en grappige kwinkslagen bevatten. We zetten ze voor je op een rijtje.


Kolengestookte bakstenen

Onze bakstenen komen uit de enige kolengestookte bakstenenfabriek van Nederland, namelijk steenfabriek Vogelensang uit Deest. Het ambachtelijke meng-, droog- en bakproces geeft onze stenen hun vuurrode kleur. Op impressies en foto’s is het moeilijk te zien, maar de bakstenen van de huizen in Schoemaker Plantage zijn echt heel mooi. 

Image not found

Over metselwerk gesproken. Wie goed kijkt ziet een dichtgemetseld raam. Dit is een knipoog naar de historische architectuur van de huizen. In 1811 werd in Nederland de vensterbelasting ingevoerd. Huizenbezitters betaalden belasting per raam. Veel huizenbezitters kozen er daarom voor om sommige ramen dicht te metselen. Ook vandaag nog zie je in de Delfste binnenstad veel panden met dichtgemetselde ramen. En nu ook in Schoemaker Plantage dus.

Het Schoemakertje

Je ziet ze op bijna elke foto: de Schoemakerpalen, oftewel het Schoemakertje. Het Schoemakertje is speciaal voor Schoemaker Plantage ontworpen en terug te vinden door de hele buurt. De buurten in Schoemaker Plantage hebben straks elk hun eigen karakter, maar aan het Schoemakertje is te zien dat alle buurten tot Schoemaker Plantage behoren. 

Image not found

Persoonlijke stoeptegel

Een stuk minder opvallend maar niet minder leuk zijn de persoonlijke stoeptegels. De bewoners van de Klinkerbuurten mogen hun eigen persoonlijke stoeptegel ontwerpen. Bij oplevering ligt de stoeptegel in hun eigen Delftse Stoep. Hoe leuk is dat! Zie hier een overzicht van de ontwerpen in Klinkerbuurt 1. 

Sfeervolle verlichting

Als de zon ondergaat is Schoemaker Plantage misschien wel op zijn mooist. Dan gaat de buitenverlichting aan. Elk huis is voorzien van een sfeervolle buitenlamp. Dat lijkt een kleinigheid, een gimmick, maar wie gezien heeft hoeveel extra sfeer deze lampen geven weet wel beter. Het zijn al deze details bij elkaar die Schoemaker Plantage de unieke uitstraling geven.

Image not found

Hoger gelegen Parkrandhuizen

Sommige huizen hebben een klein trapje voor de deur. Dat is niet voor niets. Dat komt omdat de Parkrandhuizen hoger liggen dan de rest van de huizen. En daar is over nagedacht, want zo hebben deze huizen een geweldig uitzicht over het park van Schoemaker Plantage.

Image not found

En er is meer

De huizen, de stoepen en het park bevatten nog veel meer opvallende details. Misschien dat we daar in de toekomst een nieuw artikel over schrijven, maar nog leuker is het natuurlijk om deze details zelf te ontdekken.

Schoemaker Plantage Rondleiding

Dat kan zaterdag 28 oktober tijdens de Schoemaker Plantage Rondleiding. Tijdens deze rondleiding laten we je de huizen zien, vertellen we meer over het park en de toekomst van de plantage. De rondleiding start om 14.30 uur bij de Informatieloods, Bakemastraat 97L. 

De foto's die je hier ziet zijn gemaakt in Klinkerbuurt 1. De huizen in Klinkerbuurt 2 en 3 zijn minstens net zo mooi. In Klinkerbuurt 2 zijn nog een aantal huizen te koop. Het aanbod van Klinkerbuurt 3 presenteren we zeer binnenkort. Wil je op de hoogte blijven van ons woonaanbod en de vele activiteiten in Schoemaker Plantage? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage. 

Deel
Gekopieerd!