• Blog
  • 6 september 2017
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Wijnproeverij en Wetplatefotografie in Schoemaker Plantage

Op zondag 17 september ben je in De Stadsplantage welkom voor een Wijnproeverij met mediterrane lunch. Ook kun je die dag een Wetplateportret laten maken.


De proeverij gaat over Vinho Verdes en andere Portugese wijnen. Maar Duurt van Dijk (De Stadsplantage) vertelt ook veel over Nederlandse wijnen, waaronder verschillende lichte en zwaardere wijnen. Alle wijnen worden natuurlijk uitgebreid geproefd en besproken. 

De Stadsplantage zou De Stadsplantage niet zijn als ze er niet ook een lekker hapje bij zouden serveren. Daarom is deze wijnproeverij inclusief een mediterrane lunch. Tijdens de proeverij geeft Duurt ook een update over de wijngaard in Schoemaker Plantage

De wijnproeverij duurt van 14.00 tot 17.00 uur en kosten zijn € 28.50 per persoon. Aanmelden kan via info@destadsplantage.nl .

Wetplatefotografie

Zaterdag is ook Peter van Hal te gast bij De Stadsplantage. Peter maakt portretfoto's op een zogenaamde wetplate. Wetplate-fotografie is een fototechniek die veel gebruikt werd omstreeks het jaar 1850. Het is een fascinerend en delicaat proces waarbij chemie een centrale rol speelt.

In De Stadsplantage maakt Peter van Hal foto's en legt hij de werking van de techniek uit. Een eigen portretfoto kost 65 euro. Kijk op de website van Peter van Hal voor voorbeeldfoto's. 

Wil je op de hoogte blijven van nieuw woonaanbod, de activiteiten in Schoemaker Plantage en nieuwe artikelen op ons blog? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage.  

Deel
Gekopieerd!