• Blog
  • 6 september 2017
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

5 echte redenen om te verhuizen naar Schoemaker Plantage

28 juni vierden de toekomstige bewoners van Klinkerbuurt 2 in Schoemaker Plantage een feestje bij Voldaan Buitenkeuken. De reden van het feestje? Die dag werd er gestart met de bouw van hun huizen. Ik was er ook. Niet om met confetti te schieten of om een toespraak te houden, maar om de aanwezigen één vraag te stellen:


Waarom hebben jullie gekozen voor een huis in Schoemaker Plantage? Niet dat ik dat een gekke keuze vind, verre van. Maar ik wilde het graag van de mensen zelf horen. 

Lees je mee? 

Image not found

Als eerste raak ik in gesprek met Andy, hierboven rechts op de foto. Andy en zijn vrouw kiezen voor Schoemaker Plantage omdat er veel goede scholen in de omgeving te vinden zijn. “Delft is een stad met een zeer hoog onderwijsniveau, daar laten we onze dochter graag van profiteren.” Ook de architectuur en het duurzame karakter van de huizen spreekt Andy aan. “Al weet ik nog niet precies hoe alle duurzame installaties werken, jij wel?” vraagt Andy me nieuwsgierig. Ik verwijs hem door naar één van de ontwikkelaars en loop zelf door naar een leuk stel aan de bar, Erik en Eline.  

In Klinkerbuurt 2 zijn nog verschillende huizen te koop. Alle huizen zijn compleet, comfortabel en nul-op-de-meter. Bekijk hier welke huizen er nog te koop zijn. 

Image not found

Erik en Eline hebben een huis in Schoemaker Plantage gekocht omdat de huizen ‘zo lekker groot zijn’. “Straks hebben we een huis met heel veel speelruimte. Zowel binnen als buiten want het park ligt voor onze deur”, zegt Eline. Dat klopt, want Erik en Eline hebben een Parkrandhuis gekocht. Vanuit hun iets hoger gelegen Parkrandhuis kijken ze straks rechtstreeks het park in.

Image not found

Ook René en Annet zijn de gelukkige eigenaren van een Parkrandhuis. Zij kiezen voor Schoemaker Plantage vanwege de goede ontsluiting naar de snelweg en de stad. “Binnen twee minuten rij je op de snelweg en op de fiets ben je binnen tien minuten in de binnenstad. Bovendien zijn de huizen gewoon heel erg mooi. En we hebben goede verhalen gehoord over de horeca in het gebied.” Dat laatste heeft Annet nog niet gezegd of de serveerster van Voldaan Buitenkeuken zet een nieuwe plank vol hapjes voor ons neer. We moeten er allebei om lachen. “De verhalen kloppen”, zegt Annet. 

Image not found

Als ik aan Frens Prins (links op de foto) vraag waarom hij voor Schoemaker Plantage heeft gekozen is hij duidelijk. “Schoemaker Plantage is veruit de leukste plek van Delft. Kijk maar om je heen.” 

Image not found

Als laatste spreek ik Harald en Marion Dam. Zij verhuizen terug naar hun roots. “Op deze plek wonen we dicht bij de stad, maar ook dicht bij de uitvalswegen. Bovendien zijn de huizen hier echt heel groot en ook nog eens duurzaam”, besluit Harald (op de foto).

Nadat ik ‘het laatste rondje’ afsla en naar huis loop zet ik alle argumenten nog eens op een rijtje. De huizen zijn groot, duurzaam en dichtbij de snelweg en de stad. Dat is vooralsnog de conclusie van mijn veldonderzoek. Maar wat me het meeste bijblijft zijn alle blije gezichten. Logisch ook, deze mensen wonen straks echt in hele mooie huizen. 

Zie jij jezelf ook wel wonen in zo'n mooi huis in Schoemaker Plantage? Bekijk dan ons actuele woonaanbod.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws uit Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage. 

 

Deel
Gekopieerd!