• Blog
  • 29 augustus 2017
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Schoemaker Plantage kleurt in de herfst oranje

In Schoemaker Plantage worden op dit moment de eerste bomen geplant. Daarom vinden we het hoog tijd om te vertellen welke bomen er geplant worden en wat het plan erachter is. In de Schoemaker Plantage komen namelijk niet de eerste de beste bomen!


Om er zeker van te zijn dat we de juiste informatie geven, interviewden we Wim Beijning van Boomkwekerij Ebben. Hij adviseert landschapsarchitect Bram Breedveld over de bomen.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het overkoepelende thema van de bomen in Schoemaker Plantage is Indian Summer. Dat betekent dat de bomen in de herfst een geweldig kleurenpallet vormen vol felrode en vuuroranje kleuren. Die kleuren passen perfect bij de architectuur van Klinkerbuurt 1 en 2.

Lees ook deze artikelen over Schoemaker Plantage:

>>> 5 echte redenen om te verhuizen naar Schoemaker Plantage
>>> De Bouw van Klinkerbuurt 2 is gestart

Een ander bijzonder aspect van de bomen in de Schoemaker Plantage is dat alle bomen oorspronkelijk ook op deze plek hadden kunnen groeien. Er is dus gekozen voor bomen uit de omgeving van Delft en bijvoorbeeld niet voor tropische bomen. Dit past bij het duurzame karakter van Schoemaker Plantage.

De boom van het jaar 2017

In het park van de Schoemaker Plantage komen o.a. Inlandse Zomereiken, Zwarte Elsen, Fladderiepen, Zachte Berken en Veldesdoorns. De Fladderiep is een bijzondere boom omdat deze bekroond is tot de boom van het jaar 2017. De Veldesdoorn is op zijn beurt bijzonder omdat dit een klimboom is. Kinderen en volwassen kunnen deze boom naar hartenlust beklimmen. Een natuurlijk speelelement dus!

Image not found

De Veldesdoorn is zo sterk dat kinderen en volwassenen er in mogen klimmen. 

In de Klinkerbuurt komen o.a. esdoorns en amberbomen. De amberbomen ruiken naar amber en hebben mooie sierlijke kurklijsten. Sommige bomen zijn meerstammig. Anderen hebben een hoogstam.

Interessante plekken Schoemaker Plantage

De meeste bomen hebben maximale hoogte van vijftien meter, dat zijn bomen van de zogenaamde tweede grootte. Bomen van de eerste grootte worden hoger dan vijftien meter. Deze bomen markeren interessante plekken in Schoemaker Plantage, zoals een eiland, brug of toegang tot het park.

De bomen die nog niet geplant zijn, staan al wel boven de grond. Ze liggen aan het infuus, oftewel een waterleiding. Dit heeft als voordeel dat als de bomen geplant worden, ze direct in het blad staan. Zo kunnen de eerste bewoners van de Schoemaker Plantage al direct van de bomen genieten.

Wij kijken uit naar de herfst, naar de Indian Summer in de Schoemaker Plantage. 

Zie jij jezelf hier wel wonen? Bekijk dan welke huizen er nog te koop zijn. Wil je op de hoogte blijven van nieuw woonaanbod, de activiteiten in Schoemaker Plantage en nieuwe artikelen op ons blog? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage. 

De foto's van de bomen en bladeren komen van Boomkwekerij Ebben.

Deel
Gekopieerd!