• Blog
  • 30 mei 2017
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Extra inspiratie voor ons park via Facebook

De afgelopen weken hebben we de volgers van onze Facebookpagina gevraagd om mee te denken over ons stadspark. De (toekomstige) bewoners van de Schoemaker Plantage denken mee over de indeling van het (tijdelijk) park, maar onder het motto ‘alle hulp is welkom’ hebben we om extra input gevraagd. In totaal dachten bijna zeventig mensen met ons mee. We geven graag een samenvatting van de ontvangen input.


De volgers van onze Facebookpagina spreken hun voorkeur uit voor een groen park met veel mogelijkheden om te sporten, te spelen én te ontspannen.

Een mooi park kan volgens de deelnemers niet zonder wandelpaden, heuvels en mooie bruggen en bankjes. Over het design van de bankjes is men het echter niet eens, voorstellen voor traditionele bankjes uit de jaren ‘20, ‘30 en ‘40 kregen evenveel likes als de moderne varianten.

Image not found

Het idee om een grote bank te maken waaraan buurtbewoners samen kunnen eten, kon rekenen op veel stemmen.

Men wil in het toekomstige park van de Schoemaker Plantage niet alleen ontspannen. Er moet volgens de deelnemers ook voldoende ruimte zijn voor inspanning. Daarom werden er o.a. ideeën aangedragen voor een uitdagend skatepad en een veldje waarop bewoners kunnen bootcampen.  

Image not found

Volgens de deelnemers moet er voldoende ruimte zijn voor een outdoor bootcamp.

Wie de antwoorden op onze vragen op Facebook bekijkt zal het opvallen dat er in de voorstellen met iedereen rekening gehouden is. Zo hebben de deelnemers ideeën voor een afgesloten speeltuin voor de kleinste kinderen, een speeltuin voor kinderen met een beperking en zelfs een speeltuin voor volwassen. Ook denkt men dat het verstandig is om gebieden aan te wijzen waar honden wel en niet welkom zijn. Hetzelfde geldt voor wel of niet BBQ’en.

Wij zijn als Schoemakerteam enorm blij met alle ideeën. Als dank verloten we een diner bij De Stadsplantage onder de deelnemers. Deze is gewonnen door Sem Mekking. Ook hebben we een moodboard gemaakt van alle input. Deze is te bekijken tijdens ons Open Huis in de Schoemakerloods

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  
>> Deel dit artikel met je vrienden via de sharebuttons hieronder.

Deel
Gekopieerd!