• Blog
  • 24 april 2017
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Marlies maakt van je nieuwe huis een droomhuis

Wie wil wonen in de Schoemaker Plantage kiest natuurlijk eerst zijn favoriete huis, maar daarna volgen er nog meer keuzes. Zo kun je voor elk huis kosteloos kiezen uit verschillende indelingen en plattegronden. Marlies Groenhof, woonadviseur bij BAM, helpt je bij die keuzes. Zij kijkt samen met jou naar de optimale indeling van je huis. Onder andere, want als ik Marlies spreek, blijkt dat deze leuke vrouw nog veel meer voor je kan betekenen.


Door de woeste storm bereik ik het kantoor van BAM in Rotterdam. De allerhartelijkste dames van de receptie bezorgen me een warm welkom. Met een kop thee warm ik mijn handen op en wacht ik tot Marlies me komt halen. 

Lees ook deze artikelen over de huizen in de Schoemaker Plantage: 
>>>> Deze mannen bouwen jouw huis
>>>> Deze huizen zijn er te koop in Klinkerbuurt 2
>>>> 5 redenen waarom de huizen in de Schoemaker Plantage speciaal zijn

Een moodboard van je huis

Eenmaal op de kamer van Marlies vallen mijn ogen direct op enkele trendy moodboards. Marlies ziet dat en legt uit: “ik visualiseer verschillende indelingen in sfeervolle moodboards, waardoor opties tot leven komen en mensen geïnspireerd worden om meer uit hun huis te halen. De huizen in de Schoemaker Plantage zijn zo groot dat je out of the box kunt denken.”

De huizen in de Schoemaker Plantage zijn zo groot dat je out of the box kunt denken.

Gratis kiezen uit diverse indelingen

“Meestal is het zo dat je voor een andere indeling moet betalen, niet in de Schoemaker Plantage. De ontwikkelaar en bouwer hebben per verdieping wel twee of drie varianten uitgewerkt, waar je gratis uit kunt kiezen. Denk hierbij aan de positie van de keuken: voor, achter of in het midden van het huis. Maar ook een slaapkamer met inloopkast, een extra slaapkamer of een tweede badkamer is mogelijk. Daarnaast krijgen kopers alle ruimte voor het inbrengen van individuele wensen.” Hieronder zie je bijvoorbeeld twee varianten van de begane grond van de Brede Gezinshuizen. Deze varianten zijn er ook voor de eerste verdieping en de zolder.

Image not found

Je krijgt echt heel veel huis voor je geld

“Behalve de enorme keuzevrijheid vind ik het heel bijzonder om te zien dat de huizen zo compleet worden opgeleverd. Geen simpel keukentje, maar echt luxe met hoogwaardig inbouwapparatuur. Ook de badkamer is heel mooi. Kopers kunnen in de showroom van Breman de badkamer bekijken en eventuele aanpassingen doorvoeren. Het leuke is dat je in de showroom van Totalproject in Lelystad je droomkeuken kunt samenstellen. Hier worden trouwens ook de VT-wonen-pakketten getoond. Zien, voelen, sfeerproeven. In één middag krijg je een totaalbeeld van je nieuwe huis.” 

Eén wijziging heeft grote gevolgen

“Het is belangrijk dat je gewenste wijzigingen op de bestaande plattegrond doorgeeft voor de voorbereidingen van het huis in gang zijn. Daarna is het heel lastig om nog iets aanpassen. Het verplaatsen van een stopcontact is niet moeilijk. Echter voor één kleine wijziging moeten ongeveer vier verschillende disciplines op de bouw geïnformeerd worden en iedereen moet een nieuwe set tekeningen krijgen. Ik zeg dit omdat ik merk dat onwetendheid bij kopers soms een rol speelt en ik graag teleurstelling voorkom. Een tevreden klant, daar word ik blij van.”

IJsduiken, daar word ik warm van

Ondertussen ben ik nieuwsgierig geworden. Wat doet deze vrolijke dame als ze niet werkt? Ik vraag het en Marlies begint te stralen. “Duiken! Mijn passie. Ik ben er 7 dagen per week mee bezig. Samen met mijn man. Het is ons leven. We geven les ook om andere instructeurs op te leiden en ik duik met mensen die een verstandelijke of lichamelijke beperking hebben. Of ik dan veel op een tropisch eiland te vinden ben? Nee! Geef mij maar het koude water van Noorwegen en Canada. Veel spannender als je nog moet ontdekken welke verrassing er achter de donkerte schuil gaat.”

Nieuwsgierig geworden?

Ik maak nog wat foto’s van Marlies en rij weer terug met twee handen stevig om het stuur gekneld, zodat de wind me niet van de weg blaast. Alles wat Marlies me heeft verteld, speelt door mijn hoofd. Wat een leuke baan!

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar een huis in de Schoemaker Plantage? Bekijk dan het beschikbare aanbod in de Klinkerbuurt 2.

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  
>> Deel dit artikel met je vrienden via de sharebuttons hieronder.

 

Deel
Gekopieerd!