• Blog
  • 16 januari 2017
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Stadsplantage: Schoemaker Plantage is een toffe hotspot rijker

Ook Duurt van Dijk en zijn vrouw Miranda kregen een oude TNO-loods in de Schoemaker Plantage toegewezen. Toen ik Duurt een paar maanden geleden sprak, uitte hij zijn wens: “Het lijkt me fantastisch om hier een proeflokaal te openen.”


Hoewel Duurt eigenlijk toe was aan een paar maanden rust en bezinning, na de verkoop van ‘Lunchcafé Vrij’, pakte hij toch door. Ondernemen zit hem nou eenmaal in het bloed. Daarbij was de ijsbaan in de Schoemaker Plantage een mooi moment om de deuren te openen. Na een maand fanatiek klussen was ‘De Stadsplantage, wijn & wereldse kost’ zo goed als af. Vlak voordat 2016 eindigt, ga ik bij Duurt langs.

>>>> Lees ook Duurt (Lunchafé Vrij) gaat verder in de Schoemaker Plantage
>>>> Lees ook Voldaan Buitenkeuken in de Schoemaker Plantage is open
>>>> Ook handig: zo bereik je de Schoemaker Plantage 

Een gezellige woonkamer

Image not foundHet is ijskoud en ik ren bij hem naar binnen. Daar is het niet veel warmer. Duurt stelt me gerust. “Als ik open ben, zetten we het kacheltje aan en dan is het binnen no time heerlijk op temperatuur.” Ik kijk om me heen en laat alles op me inwerken. Wat is dit leuk. “Alles hebben Miranda en ik zelf bedacht en uitgevoerd!”, licht Duurt toe. Kleden op de vloer en behang dat lijkt op Portugese tegels. Wijnen op planken aan de muur. Een simpele keuken. Geen stoel is hetzelfde. Ontspannen sfeertje.  Lekker industrieel met een touch of Portugal. Mijn mening: een gezellige huiskamer die plaats biedt aan een man of 25. 

Zie jij jezelf wel wonen in de Schoemaker Plantage? Bekijk dan het huidige aanbod aan gezinshuizen of schrijf je in als belangstellende

Vers, puur en simpel

Image not foundBij De Stadsplantage kun je wijn kopen, wijn drinken, genieten van een wijnproeverij en lekker eten. De taken zijn helder verdeeld. Duurt houdt zich bezig met de wijnen, Miranda verzorgt het eten. “Elke dag serveren we lekker eten. Geen uitgebreide restaurantkaart, maar kleine hapjes die zo ontzettend smakelijk zijn omdat alles vers, puur en simpel is. Eerlijk eten met een duidelijke herkomst. Werelds! Zoals mensen dat gewend zijn van ´Vrije Smaken, wereldse catering´, het cateringbedrijf dat mijn vrouw Miranda runt.” 

De plannen voor De Stadsplantage

“Verder willen we een vrijdagmiddagmiddagborrel gaan organiseren voor bewoners, studenten en omwonenden. Ook kun je de locatie huren voor een feestje of een workshop. Ik zou zeggen, bel gewoon eens als je een idee hebt, dan kijken we samen hoe we er invulling aan kunnen geven”, zegt Duurt die te bereiken is via telefoonnummer 06 53716076. 

Dit moet je even zien

Heb jij zin in een overheerlijk glaasje Portugese óf Nederlandse wijn? Lekker een middagje met vrienden bijpraten of wil je je geliefde meenemen naar een unieke plek? Ga langs bij ‘De Stadsplantage’. Op facebook.com/StadsPlantage wordt wekelijks gepost wat de openingsdagen en - tijden zijn.

Het loont om je voor de Schoemaker Plantage in te schrijven. We houden je dan maandelijks op de hoogte van al het nieuws rondom deze nieuwe stadsbuurt. 

Image not found

Image not found

Image not found

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  
>> Deel dit artikel met je vrienden via de sharebuttons hieronder.

Deel
Gekopieerd!