• Blog
  • 6 december 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Het laatste nieuws over de brand in de Schoemaker Plantage

Heb je al gehoord dat er een brand woedde in één van de loodsen op de Schoemaker Plantage? Toen ik het nieuws voorbij zag komen, schrok ik even bij het zien van de beelden. Enorme rookwolken! Er zou toch niets met de loodsen aan de hand zijn waar Voldaan Buitenkeuken, De Griekse Olijf, het informatiecentrum en Duurt’s Wijnen in zitten? Gelukkig was dit niet geval. Nu - een paar weken na dato - bel ik met Anton Schalken, ontwikkelaar van de Schoemaker Plantage om meer te horen.

 

“Het laatste nieuws heb ik uit de krant vernomen. 2 jongvolwassen mannen blijken met vuurwerk geëxperimenteerd te hebben en dat is behoorlijk uit de hand gelopen. De brand was bij één van de vier loodsen aan de noordzijde van het gebied. Ver weg van de bouw van de nieuwe woningen en de in gebruik zijnde loodsen. De brand werd flink opgeschaald en uit voorzorg rukten brandweermannen uit de wijde omtrek uit om de brand zo snel mogelijk meester te krijgen. Gelukkig stond de wind goed en was er geen kans op overslaande brand.”

Loodsen met schade worden eerder gesloopt

“De loods waar de brand was, staat nog stevig. Je ziet alleen dat de gevel verwijderd is en dat alles zwartgeblakerd is. Wel zullen ze de loodsen nu waarschijnlijk vroegtijdig moeten afbreken. Heel vervelend zo’n brand, want je sloopt liever gecontroleerd en zonder schade, zodat de resterende materialen nog iets waard zijn. De loodsen zijn nu nog in bezit van TNO, maar wij hebben wel een koopoptie op de grond. De sloop zal dus in goed overleg tussen alle partijen plaatsvinden. Tot die tijd blijven de hekken rondom deze loodsen gesloten, om elk risico te vermijden.”

We gaan gewoon door. Niets aan de hand

Uit het verhaal van Anton begrijp ik dus dat de brand geen invloed heeft op de voortgang van de bouw. De bouw van de Klinkerbuurt 1 gaat gewoon door. Sterker nog. Binnenkort worden de eerste plannen voor de Klinkerbuurt 2 gepresenteerd! De verkoop gaat namelijk ontzettend goed. Er zijn nog maar enkele huizen beschikbaar. 

Benieuwd naar het huizenaabod in Klinkerbuurt 1? Kijk dan naar ons huidige aanbod. Wil je op de hoogte blijven van het nieuwwste aanbod in Schoemaker Plantage, in Klinkerbuurt 2 bijvoorbeeld? Schrijf je dan in als geintresseerde want dan ontvang je onze nieuwsbrief. 

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder. 

Deel
Gekopieerd!