• Blog
  • 24 november 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Dit zijn de hotspots van Delft

Vorige keer vertelde ik je over de leuke dingen die er te doen zijn rondom de Schoemaker Plantage. Diezelfde dag dat we de buurt verkenden fietsten we ook nog een stukje verder richting het gezellige hart van Delft. Stiekem ben ik een beetje verliefd geworden op de stad. Alles is zo dicht bij elkaar en wat is de stad mooi met haar grachten en gezellige pleinen. Benieuwd wat onze favoriete plekken zijn? Lees mee!

Lees hier het vorige artikel.

In 6 minuten fietsen we naar het centrum van Delft. Mooie grachten, gesierd door groen, grachtenpanden en bruggetjes. I like!

Gezellig druk op de Grote Markt

Over het Oosteinde fietsen we naar de Grote Markt. Er is markt en het is druk. We stappen voor de veiligheid af en wandelen langs de terrassen die om de markt heen zijn gedrapeerd. “Ook zo’n zin in koffie?”, vraag ik mijn stagiaire.”Daar zegt ze geen nee tegen. We ploffen neer bij Willem van Oranje. Het terras ligt vol in de zon en biedt uitzicht op de kerken. De koffie is heerlijk en we weerstaan de verleiding om iets te eten. Straks staat er namelijk een lunch op het programma. Waar… dat weten we nog niet precies. We laten ons verrassen.

 Image not found

Delftse Hout

Je kunt het je bijna niet voorstellen dat er zo’n oase van rust om de hoek van de levendige stad te vinden is. Toch is het zo. Met nog geen 10 minuten fietsen wanen we ons in een compleet andere wereld. Rust en groen. En wat is het groot. In het natuur- en recreatiegebied kun je je urenlang vermaken op de kinderboerderij en bij de waterspeeltuin. Of ga lekker fietsen, wandelen, varen of hardlopen.

 Image not found

Bastiaanplein en theater

Vanuit het Delftse Hout gaan we weer terug de stad in. We hebben gehoord dat op het Bastiaanplein een 3D-tekening wordt gemaakt van het Straatje van Vermeer. Dit willen we niet missen. Het Bastiaanplein is nieuw(er) en er zijn veel verschillende winkels. Weer een heel ander gevoel, maar ook leuk. Na de artiest en zijn werk bewonderd en gefotografeerd te hebben, fietsen we door langs Theater De Veste en de bibliotheek.

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen 

Moodz en Sevenhills

Nog geen paar meter verder spotten we een terras dat gekoppeld is aan een authentiek pand. ‘Moodz eten en drinken’ blijkt een topper. We bestellen een flammkuchen met originele topping. Leuke bediening en erg lekker eten. Je zit hier op een leuk punt. Veel te zien en dus kijken we ongegeneerd naar wat er allemaal voorbijkomt. Aan de overkant spotten we een bijzonder hoekhuis van glas, omlijst met houten balken. Het blijkt Sevenhills New York Bistro & Lounge te zijn. Zou het leuk zijn? We onthouden hem voor een volgende keer.Image not found

Beestenmarkt en Kobus Kuch

Tot slot doen we de gezellige Beestenmarkt aan. Ik ben er al eens geweest toen ik afsprak met Willem van Impresariaat Willem. Toen regende het. Nu schijnt de zon en leeft het hele plein op door de volle terrassen. We zetten onze fietsen voor Kobus Kuch. Het gezelligste café van Delft waar ze de lekkerste appeltaart schijnen te verkopen. We nemen de punten maar mee, want de flammkuchen zit nog dwars. Achteraf kan ik je vertellen dat er niets aan overdreven was. Appels heerlijk, bodem heerlijk! Top!

Image not found 

Past het wel of past het niet?

We hebben genoten van een heerlijk dagje Delft en fietsen terug naar de auto die nog bij Schoemaker Plantage staat. Na een half uur klooien lukt het ons om de fietsen passend in de auto te krijgen. Misschien volgende keer toch een grotere auto lenen.

We zijn heel benieuwd wat jouw favoriete hotspot in Delft is! Deel je hem met in de reacties onderaan deze pagina?

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

>> Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook eens: Sanna verkent de Schoemaker Plantage op haar fiets.

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Op de hoogte blijven van alle evenementen in en rondom de Schoemaker Plantage. Blijf op de hoogte via het event-kanaal. 

 
Deel
Gekopieerd!