• Blog
  • 21 november 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Winters Delft in de Schoemaker Plantage gaat door

Het hoge woord is eruit: Winters Delft - voorheen beter bekend als de schaatsbaan van Delft - in de Schoemaker Plantage gaat door!

Meer dan 1200 vierkante meter ijs, een ijsglijbaan, sneeuwduinen, drie schaatsbanen onder een enorme circustent en een muziekfestival. Van 16 december tot 16 januari is de Schoemaker Plantage dé plek waar je moet zijn.

De Schoemaker Plantage telt deze winter verschillende schaatsbanen. Zo komen er naast de reguliere baan een aparte kinderkrabbelbaan en een schaatsslootje lansg en onder echte sneeuwduinen. Op de sneeuwduinen kunnen kinderen naar beneden glijden. Verder is er een gedeelte dat gebruikt kan worden voor ijssporten als curling of eisstockschiessen. Elders is er weer plek voor bedrijfsarrangementen invlusief een cocktailbar langs de baan of een winterbarbecue op het ijs? 

Schaatsbaan komt naar Almere

Tijd voor eten en drinken

Om de bezoekers warm te houden zal Winters Café Delft de horeca verzorgen. Ken je deze naam nog niet? Dat kan kloppen! Deze VOF is speciaal door Dirk Wijtman (Koningshuys en Gulden ABC) en Bas van Eck (Van Eck Catering) in het leven geroepen om de bezoekers warme dranken, happen en een hoop gezelligheid te voorzien. Dirk: “Het is zo mooi voor de stad dat er weer geschaatst kan worden. De schaatsbaan was altijd al een van de ijkpunten tijdens De Donkere Dagen van Delft. We barsten van de ideeën. Met de overkapping kunnen we ook een horecaterras langs de schaatsbaan uitzetten, met zicht op de kinderkrabbelbaan en de ijsglijbaan. Mensen kunnen bij ons terecht voor kinderfeestjes, maar ook bieden we walking dinners en shared dining aan. En we zijn aan het kijken of we hier een groots oudejaarsfeest neer kunnen zetten.”

Begroting

Of het evenement door zou gaan, hing af van de financiën. “Vanaf de aankondiging dat er weer zicht was op een winterevenement kregen we veel enthousiaste reacties van bewoners, bezoekers en bedrijven. De eerste benodigde 80% aan sponsorgelden hadden we relatief snel binnen. De spreekwoordelijke laatste loodjes waren ook hier het zwaarst. We hebben nog steeds een gaatje in de begroting, maar gaan er vanuit dat het gaat lukken om dat nog te dichten”, aldus Nannette Verschoor van organisator Nota Bene.

Winters Delft is van 16 december tot en met 16 januari in de Schoemaker Plantage in Delft. 

>> Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook eens: Marcel weet het zeker: Schoemaker Plantage gaat heel populair worden.

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Op de hoogte blijven van alle evenementen in en rondom de Schoemaker Plantage. Blijf op de hoogte via het event-kanaal.

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

Deel
Gekopieerd!