• Blog
  • 18 november 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Sanna verkent de Schoemaker Plantage op haar fiets

Elke keer vertel ik hoe dicht Schoemaker Plantage bij het centrum van Delft ligt. Dat zie ik namelijk op de kaart. Een gevoel heb ik er nog niet bij… en dat voelt niet fijn. Tijd om met bewijs te komen. Ik plan een ‘dagje fietsen in Delft’. Mijn leuke stagiaire is ook van de partij. Zij stippelt de route uit.

Dan begint het avontuur. Twee fietsen in een Fiat 500 meenemen. Heb je het wel eens geprobeerd? Volgens mijn geliefde ben ik behoorlijk gek om überhaupt te denken dat dit lukt. Ik zag heus wel snel dat het niet past, hoor! Maar goed, een auto geleend en daar pasten de fietsen na een beetje wrikken en duwen in. Zweet op mijn rug.

In twee minuten ‘thuis’ vanaf de snelweg

We rijden op ons gemak naar Delft. Eenmaal de snelweg af sta je werkelijk in een twee minuten op de parkeerplaats van de Schoemaker Plantage. Fijn is dat toch. We halen de fietsen uit de auto. De zon schijnt en we hebben er zin. We zijn benieuwd wat er allemaal in de buurt van de nieuwe woonbuurt te zien is.

Image not found

Hé, de Groene Olijf

Vanaf de parkeerplaats bij Plukkebol Kinderopvang volgen we de bordjes ‘Schoemaker Plantage’. Het leidt ons naar de Schoemaker loodsen met het informatiecentrum én de Griekse Olijf. De roldeur staat open en ik zie Esther staan. “Hé, wat leuk. Jullie zijn open!” We maken een praatje en bestellen falafel. Kan prima om 11.00 uur, vinden wij! De falafel wordt vers gemaakt en niet veel later zitten we te smullen aan het tafeltje voor de deur.

Zij jij jezeif hier wel wonen? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

Een groene verrassing naast de nieuwe woonwijk

We springen weer op de fiets en begeven ons richting het natuurgebied achter de Schoemaker Plantage. Echt heel grappig dat er zo’n oase van rust - met heus insectenhotel - achter de voormalige TNO-locatie schuilgaat. Ik kan me voorstellen dat je hier straks heerlijk met de hond wandelt. Er is een speciaal veldje gemaakt waar viervoeters vrij mogen lopen. Aan het einde van de groenzone slaan we linksaf de Professor Telderslaan in. Best een mooi straatje met veel bomen en een watertje. Mijn oog valt op een huis dat veel weg heeft van de architectuur in de Schoemaker Plantage.

Image not found

Zo fiets je van Schoemaker Plantage naar de stad

Voor we het weten zitten we alweer op de Schoemakerstraat. “Links of rechts?”, vraag ik. “Rechts”, roept mijn ‘navigator’. Als we oversteken, fietsen we praktisch tegen een bouwdoek op waarop staat ‘Studentenwoningen en commerciële voorzieningen’. Oh handig, straks komt hier dus misschien wel een supermarkt. Over het fietspad langs de TU-campus fietsen we richting stad. De TU-campus is groot en wordt gesierd door het Mekelpark. Aan de linkerkant spotten we ‘Koffiehuis Koning’. Een leuk, klein tentje met een terras dat behoorlijk vol zit.

Image not found

Niets aan gelogen

Onderweg zie ik aan mijn rechterhand nog een leuk wijnwinkeltje zitten. Even onthouden! De Schoemakerstraat loopt over in de Julianalaan en als we die volgen, komen we vanzelf bij de Oostpoortbrug die ons naar het charmante Oosteinde brengt. Mooie grachten, gesierd door groen, grachtenpanden en bruggetjes. Ik heb niets overdreven in mijn verhalen. Je woont hier echt heel dicht bij hartje Delft. Zonder onze tussenstops zouden we er met 6 minuten zijn geweest! Nu is het tijd om de leukste plekken in en rondom hartje Delft te verkennen. Ik vertel je er de volgende keer meer over.

>> Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook eens: Het hoe en wat van Nul Op De Meter Huizen.

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Op de hoogte blijven van alle evenementen in en rondom de Schoemaker Plantage. Blijf op de hoogte via het event-kanaal. 

Deel
Gekopieerd!