• Blog
  • 19 oktober 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Schoemaker Plantage en De Koperen Kat organiseren Bierproeverij

We nodigen je uit voor onze Bockbierproeverij in de Schoemakerloods op 28 oktober. Voor deze proeverij werken we samen met De Koperen Kat.

Het is je vast niet ontgaan... De zomer is voorbij. De afgelopen weken hadden we nog een heerlijke Indian Summer. Maar het wordt kouder. Het is al weer een tijdje vroeger donker, bladeren verkleuren en kastanjes liggen voor het oprapen. Tijd om lekker te cocoonen thuis op de bank. Mét een lekker herfstig bockbiertje erbij. Bijvoorbeeld met Delftse Donderslag van Stadsbrouwerij De Koperen Kat. Daarom luiden we op vrijdag 28 oktober de herfst in met een fijne bierproeverij van Delfts eigen stadsbrouwer.

Bierproeverij op 28 oktober in de Schoemakerloods

Op vrijdag 28 oktober laat Sander Quirijns van De Koperen Kat je in de Schoemakerloods 4 à 5 verschillende (herfst)biertjes proeven. Hij vertelt enthousiast: "De hoofdact van de bierproeverij is natuurlijk onze herfstbock Delftse Donderslag. Eindelijk is het er weer voor! Dit biertje is door een jury van 140 officiële bierproevers en -liefhebbers gekozen tot het beste bockbier van Nederland. Onze Delftse twist bracht de overwinning. Hier vertel ik je meer over tijdens de bierproeverij! Dus kom gezellig langs!" Uiteraard hebben we tijdens de proeverij heerlijke happen van huisleverancier Daan van Voldaan.

Delft is van oudsher een échte bierstad

Delft is van oudsher een echte bierstad. Dat men in Delft een biertje wel kon waarderen, blijkt uit het aantal bierbrouwers rond het einde van de middeleeuwen: wel 200 waren tegelijkertijd actief! In 1554 was de bierproductie 500.000 vaten, wat neerkomt op 77 miljoen liter bier. De grootste bierindustrie van Noord- en Zuid-Holland!’

Nieuw leven voor de Delftse biertraditie

Aan het begin van de 20e eeuw sloot de laatste stadsbrouwerij in Delft haar deuren. In 2011 blies Rolf Katte de Delftse biertraditie weer nieuw leven in met de oprichting van De Koperen Kat. Dat is gelukt. En hoe! Inmiddels heeft De Koperen Kat 11 speciaal bieren ontwikkeld. Met namen als Brrrrr….., het coole winterbier, Delftse Donderslag, hun herfstbock en de Blonde Anouk, vernoemd naar Rolf’s oudste dochter, is de brouwerij een groot succes in Delft en omstreken.

Bierproeverij

Ben je nieuwsgierig geworden naar al die lekkere biertjes? Kom dan op vrijdag 28 oktober naar de bierproeverij in de Schoemakerloods. Je bent welkom vanaf 16.30 tot 20.00 uur. Dan proosten we dat het er eindelijk weer voor is! Bekijk hier hoe je de Schoemakerloods kunt bereiken.

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

>> Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook eens: Duurt (Lunchcafé Vrij) gaat verder in de Schoemaker Plantage

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

Deel
Gekopieerd!