• Blog
  • 16 september 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Tijn maakt van Schoemakerloods een kunstwerk

De oude TNO-loodsen in Schoemaker Plantage kunnen wel een likje verf gebruiken. “Of zullen we het creatiever aanpakken?”, vroeg het projectteam zich af. Dat idee viel in goede aarde, dus vroegen we kunstenaars uit Delft om een voorstel te maken voor het ‘versieren’ van de loodsen. We kregen diverse aanmeldingen, waaronder die van Tijn Noordenbos.

 

Vandaag bezoek ik Tijn om erachter te komen wie hij is, wat hij gemaakt heeft en waarom. We spreken af in zijn winkel ‘Van alles en nog iets’ aan de Choorstraat in hartje Delft. Grappig zaakje, die de naam eer aandoet. Er staan zelfgemaakte meubels, opgeknapte ‘oldies’ en bijna antieke meubelstukken, aangevuld met kunst en snuisterijen.

Creatief

Tijn komt achter zijn balie vandaan en we gaan aan één van de tafels zitten. Nadat hij heeft uitgelegd dat hij 30 jaar actief was als meubelmaker, kijk ik rond. Mijn oog valt op de schilderijen. “Beetje somber”, merk ik op. “Ja, klopt”, licht Tijn toe. “Ik ben overtuigd depressief.” De kleine sprankeling in zijn ogen vertelt me dat het nog wel meevalt. Maar goed, om heel creatief te zijn, moet je ook een beetje ‘gek’ zijn. 

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

De kunst van Tijn siert de loodsen

Tijn is van de rechte lijnen. En van mensbeelden die een verhaal vertellen. “Voor de loodsen leek het me leuk om de verschillende figuren iets te laten doen met de loodsdeuren. De kleuren heeft de projectorganisatie gekozen. Dat maakte mij niets uit. Ik ben een week bezig geweest samen met nog iemand die mij de instructies gaf om het beeld in uitvergrote vorm te schilderen. Erg leuk om te doen. Het is het grootste kunstwerk geworden dat ik ooit heb gemaakt. 36 meter lang en 200 m² groot.” Later die dag ga ik kijken en zie ik wat hij bedoelt. Schoemaker Plantage komt steeds meer tot leven.

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen 

Hier moet je geweest zijn

Tijn is een bekende in Delft. Samen met zijn Annemieke begon hij 35 jaar geleden met ‘Uit de kunst’. Een koffiehuis waar ook kleding wordt verkocht. “Sinds 6 maanden heb ik ‘Van alles en nog iets’ en Annemieke runt onze andere winkel.” Na ons gesprek loop ik even langs ‘Uit de kunst’. Een uniek tentje aan de gracht. Voor de deur staat een telefooncel gevuld met boterhammen. Een kunstproject met een verhaal (lees maar eens). Terrasje voor de deur. Gezellig! Als ik naar binnenkijk wordt mijn aandacht getrokken door een binnentuin. Ik loop verder en ontdek nog een leuke zitplek met papagaaien en veel groen. Echt de moeite om hier eens wat te drinken en eten.

Drukke baas

Ondertussen is Tijn betrokken bij het maken van het Delftse magazine ‘Blauww’ en was medeoprichter van het Prinsenkwartier, de Hypo kunstmarkt en TOP Techniek Ontmoetingspunt. “TOP verbindt partijen op het gebied van kunst, cultuur en techniek.  Door de gekozen samenwerking draagt het Prinsenkwartier de Delftse merkwaarden innovatie, creativiteit en techniek krachtig ”, aldus de website.

 

Kom het met eigen ogen zien

Naast Tijn zijn er nog 2 kunstenaars geselecteerd die een ander deel van de loodsen onder handen nemen. Wordt vervolgd dus. En wil je dit met eigen ogen zien? Kom gezellig langs en geniet op vrijdag, zaterdag en zondag bij Voldaan Buitenkeuken van allerlei lekkers. Dit unieke Foodtruckrestaurant is kort na de opening al behoorlijk populair. 

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  
>> Op de hoogte blijven van alle evenementen in en rondom de Schoemaker Plantage. Blijf op de hoogte via het event-kanaal.  
>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

 

Deel
Gekopieerd!