• Blog
  • 29 augustus 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

The New Makers: geen schroef, spijker en lijm meer

Steeds meer bedrijven vestigen zich in de Schoemaker Plantage. De loodsdeur van de oude werkplaats staat open en de geur van hout waait me tegemoet.

Naast de Griekse Olijf, het informatiecentrum en Voldaan gaan ook The New Makers een leegstaande (voormalige TNO-) loods gebruiken. Als het goed is, verhuist het bedrijf midden in de zomer. Vandaag ga ik langs bij Freek van Zeist om meer te weten te komen over het jonge bedrijf. Freek is één van de partners van The New Makers.

Waarom zou je naar Schoemaker Plantage verhuizen?

Het is prachtig weer. De loodsdeur van de oude werkplaats staat open en de geur van hout waait me tegemoet. Freek verwelkomt me met een hartelijke lach en een stevige handdruk. We lopen naar binnen en ik val gelijk met de deur in huis. “Waarom zou je verhuizen? Dit is echt groot en een prima locatie toch?” Freek: “Nou, de nieuwe loods is groter, hoor! Daarbij is de Schoemaker Plantage nog beter bereikbaar. Met de auto ben je binnen twee minuten vanaf de snelweg bij de toekomstige nieuwbouwwijk en onze loods. Het centrum ligt op maar zes minuten fietsafstand.”

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

Misschien komt er wel een showroom

Freek vervolgt: “Daarbij vinden we het superleuk om in zo'n duurzaam woongebied met innovatieve historie actief te zijn. En wie weet dat er nog een kruisbestuiving ontstaat. Ik zie het wel zitten om bijvoorbeeld het straatmeubilair van de Schoemaker Plantage te ontwerpen. Of wie weet dat we wel iets kunnen met tuinhuisjes op maat. Onze verkoop verloopt online, maar mogelijk dat we ook nog een kleine showroom gaan maken op de nieuwe stek.”

Wie zijn The New Makers?

Freek studeerde aan de TU Delft, Bouwkunde (architectuur). Tijdens zijn afstuderen werd hij begeleid door Pieter Stoutjesdijk. Pieter was al gestart met Fab Fac en Fabrikoos (een webshop voor gefreesde meubels). Freek sloot na zijn afstuderen aan. Een gouden combinatie blijkt, want de heren bundelden de krachten en ontwikkelden de ideeën – die al op de plank lagen voor Fab Field en Comfort Cabin – verder uit. The New Makers is de overkoepelende naam voor alle ‘brands’. Bij The New Makers werken nu totaal zeven mensen. Allemaal met een TU-achtergrond.

Snel en bijzonder

“We leveren supersnel maatwerk. Zonder schroef, spijker en lijm. Meubels, huisjes, sauna’s en complete inrichtingen om kantoorruimte tot woonruimte te transformeren.” Freek laat me een paar voorbeelden zien. De functionele verbindingen zijn designelementen in het ontwerp geworden en daarmee een wezenlijk onderdeel van de esthetiek. Wat gaaf! Rest nog de hamvraag: “Hoe dan?” “Kijk, dit is onze freesmachine. Die wordt aangestuurd door de computer waarin wij het ontwerp maken. Door slimme oplossingen is het ontwerp gemakkelijk aan te passen en kunnen we dus supersnel maatwerk leveren. Met twee weken heb je een tafel in huis die in maat en stijl volledig past bij jouw huis. We hebben ook een lasermachine, waarmee we de meubels kunnen ‘versieren’ met graveringen en bekleden met bijvoorbeeld natuurlijk wolvilt.”

En nu jij!

Als ik wegga, geeft Freek me drie plankjes mee waar je twee miniatuurtafels en een kruk uit kunt drukken. “Nog wel zelf in elkaar zetten, hè. Dat doen onze klanten ook.” Appeltje eitje…, denk ik. Want mijn (lieve) a-technische dochter had het binnen no-time in elkaar. Wat een ontzettend leuk bedrijf. Mooie meubels, enthousiaste mensen en een mooie filosofie. Kortom, een hoogwaardig alternatief voor de gangbare massaproductie.

Interessante links:
www.fabrikoos.nl
www.fabfac.nl
www.comfortcabin.nl

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

>> Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook eens: Delft door de ogen van Willem

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

 

Deel
Gekopieerd!