• Blog
  • 29 augustus 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

De 6 beste stadsfietsen geschikt voor Delft

Wie in Delft woont, weet dat vrijwel alles binnen de stad te bereiken is per fiets. Dit is handig wanneer je snel van A naar B moet zonder in de file terecht te komen.

Wie in Delft woont, weet dat vrijwel alles binnen de stad te bereiken is per fiets. Dit is handig wanneer je snel van A naar B moet zonder in de file terecht te komen. Maar als je veel gebruik maakt van de metalen ros, dan kun je er maar beter goed in investeren. Speciaal voor de mensen die elke dag fietsen, hebben we wat originele leuke exemplaren op een rij gezet ter inspiratie.

De stadsfiets voor ouders in Delft

Ga jij graag met je kinderen op pad? Veel mensen denken dan aan de welbekende grote bakfiets. Maar het kan natuurlijk dat je de grote bak onhandig vindt. De Pam Duo maakt de bakfiets gewoon overbodig. Door de twee zitjes achterop en een bak voorop kun je makkelijk met de kinderen op pad zonder dat je spullen geplet worden. De stadsfiets is zodanig ontworpen dat hij altijd in balans is wat het achterover vallen onmogelijk maakt. De Pam Duo wordt ‘de ideale moederfiets’ genoemd, maar wij zijn van mening dat ook vaders er goed gebruik van kunnen maken. Een nog interessanter detail: de fiets is er ook in de elektrische variant!

Wil je ook wonen in de fietsstad van Nederland? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

De stoere snelle fiets

Wie denkt dat elektrische fietsen een no go zijn heeft het fout. Er worden steeds meer fietsen uitgevoerd met een accu, zo ook deze mountainbike. Met een reguliere mountainbike kun je natuurlijk al gemakkelijk alle terreinen betreden. Met de elektromotor ben je nu nog extra snel ook. En met snel bedoelen we dit keer ook echt snél! De Riese & Müller blueLABEL Roadster Touring heeft een motor waardoor je met het trappen snelheden kunt bereiken van 45 km per uur. Ter vergelijking: een reguliere e-bike haalt de 25 uur. Wellicht dat 45 km per uur wat snel is voor de binnenstad van Delft, maar stoer is de fiets wel!

De reclamefiets

Ben jij ondernemer, word jij er een of sta je aan het roer van een grote afdeling of organisatie? Je kunt dan de show stelen met je eigen gepersonaliseerde fiets! Door je eigen kleur en ontwerp te kiezen, weet je in ieder geval zeker dat heel Delft jouw merk ziet.

De designfiets

Indien je design hoog in het vaandel hebt staan bij het uitkiezen van een fiets, kom je al snel uit bij de Popal Fixed Gear Bike Wit. En witter dan dit kom je ze niet tegen; zelfs de velgen zijn in dezelfde kleur gespoten. Alleen het zadel en de handvaten zijn bruin gekleurd, waardoor de fiets een minimalistische uitstraling heeft. Het frame is van stevig staal en door de dubbelwandige velgen is de kans op een verbogen band nihil. Dit kan nooit kwaad in een fietsenstad als Delft. Kortom, de fiets is stabiel en blits. Er kleeft wel een (groot) nadeel aan de fiets: hij heeft geen versnellingen, maar of je die nou echt zo vaak nodig hebt…

De duurzame fiets

Zoek je een originele fiets die tevens verantwoord is? Wellicht kan deze bamboefiets aan je wensen voldoen. Ja, de fiets is gemaakt van echte bamboe. De fiets is duurzaam, stijlvol en uniek. Het gebruik van écht bamboe maakt de fiets meer dan uniek. De fiets is duurzaam vanwege de natuurlijke materialen, de led-verlichting en de eerlijke omzetverdeling. Dit laatste slaat op het feit dat de fietsen worden gemaakt in Ghana en worden verpakt in een sociale werkplaats in Amsterdam. Alle medewerkers krijgen een eerlijke prijs voor hun producten en diensten.

Image not found

De beste fiets

Eerlijk is eerlijk, deze fiets is misschien over de top. Met een prijskaartje van bijna 3.000 euro is deze fiets bijna onbetaalbaar. Maar goed en stoer is hij wel. De Vanmoof Electrified S is de Tesla onder de fietsen. Je haalt de fiets van het slot met je smartphone, volgt hem (en een eventuele dief) per GPS en de accu biedt voldoende power voor een fietstocht van 120 kilometer. Wil je beste fiets die er is? Dan moet je deze hebben.

Image not found

Heb of ken jij een fiets die in dit rijtje thuishoort? Deel ‘m met ons in de reacties hieronder. 

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

>> Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook eens: Delft door de ogen van Willem

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

 

Deel
Gekopieerd!