• Blog
  • 24 augustus 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Zó haal je de zomer in huis

Het is zomer in Nederland en dus is het buiten groener dan ooit. En die groene buitenwereld met bijbehorende temperaturen geeft ons energie. Heerlijk toch? Wij vragen ons dan ook af of we de zomer van buiten mee naar binnen kunnen nemen. Zodat we er nog langer van kunnen genieten. Hoe halen we de zomer in huis? Daar zijn een aantal manieren voor en die zetten we in deze blog vol inspiratie voor je op een rijtje!

 

Haal groen in huis

Dat natuur om je heen veel voordelen heeft hoeven we je niet te vertellen. Een simpele zoekopdracht op Google leert ons dat natuur in huis kan bijdragen aan het herstel van stress en het verhogen van ons welzijn. Kortom, we gaan ons er beter door voelen! En dit maakt het verstandig om deze zomer voldoende planten in huis te halen.

Deze artikelen zijn ook leuk om te lezen:

» Het hoe en wat van Nul op de Meter Huizen
» Het leven op een Delftse Stoep

Met een plantenwand

Een plantenwand is een absolute eye-catcher.
Deze tip is niet voor iedereen weggelegd, want een verticale tuin haal je niet zomaar in huis. Dit zijn niet een paar bescheiden plantjes, maar een hele wand vol! Speciaal voor mensen met groene vingers én een grote kamer.

Met een plantenbak

Waarom zou je planten keurig in een potje doen? Kies voor een plantenbak en combineer verschillende planten. Een plantenbak is eigenlijk iets voor buiten, maar sinds binnen-tuinieren helemaal hip is zijn er veel mooie en handige plantenbakken voor in huis te koop.

Met een boom

Dit is ook tof. Je brengt de natuur pas echt in huis als je een boom in huis neemt. Bij een tuincentrum kun je genoeg varianten vinden die het thuis goed kunnen doen. Maar let op, kies niet zomaar een boom. De meeste bomen hebben veel licht en veel water nodig. Een veilige keuze is bijvoorbeeld aan een olijf- of citroenboom. Allebei makkelijk in onderhoud. En ze brengen een zomerse Griekse sfeer met zich mee. Durf je het niet aan? Kies dan voor een grote plant of een aantal gedroogde stammen. Bedenk van te voren wat je een boom ‘kunt bieden’ en vraag een specialist om advies.

Meer voorbeelden van bomen in huis zie je hier op de blog van Interior Junkie.

Interior Junkie Elisah Jacobs heeft een Japanse Bloesemboom in huis.

Haal licht in huis

Heb je donkere gordijnen? Die doe je vandaag nog de deur uit! Donkere meubelen en accessoires komen in de winter erg knus over, maar in de zomer zijn saai en grauw. Wanneer je kiest voor witte gordijnen maak je je huis een stuk sfeervoller doordat de licht van buiten naar binnen komt. Je kamer zal een stuk ruimtelijker ogen! ’S avonds heeft het juist het tegenovergestelde effect en maakt een wit gordijn de kamer minder donker doordat het licht reflecteert en binnen blijft.

Zoek je een huis om dit ook helemaal zomers in te kunnen richten? ;Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

Haal blauw in huis

Blauw is de kleur van deze zomer. En dat goed komt uit, want blauw kun je met kleine, subtiele accessoires heel makkelijk in je huis terug laten komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vaas, placemats, een kleedje, borden, kaarsen enzovoort. Gebruik verschillende kleuren blauw om een speels effect te creëren.

Bij Fonq.nl kun je veel blauw accessoires kopen.

Haal mos in huis

Nog zo’n trend voor deze zomer: mos in huis. Dat klinkt gek, maar is heel erg gaaf. Er worden namelijk heel veel toffe dingen gedaan met mos. Wat denk je bijvoorbeeld van een koffietafel met een blad van mos, een douchemat van mos of een muurtekst van mos? Het kan deze zomer allemaal.

Natuurlijk is het open zetten van je tuindeuren of je schuifpui de allerbeste manier om de zomer in huis te halen. Maar dat kan lang niet altijd. Met bovenstaande tips ben je verzekerd van een zomerse sfeer in huis, ook als de avond valt en het buiten koud en donker is.

Jouw tip om de zomer in huis te halen

We zijn benieuwd naar jouw tips om de zomer in huis te halen. Kom maar op. De beste tips voegen we toe aan dit rijtje. Deel jouw tips met ons via de reacties onderaan deze pagina.

>> Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook eens: Delft door de ogen van Willem.

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Op de hoogte blijven van alle evenementen in en rondom de Schoemaker Plantage. Blijf op de hoogte via het event-kanaal.  

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

 

Deel
Gekopieerd!