• Blog
  • 10 augustus 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Schoemaker Plantage binnenkort uniek 'restaurant' rijker

De foodtruckfestivals zijn hot. Dat mag duidelijk zijn. Zelf ben ik een groot liefhebber. Lekker rondhangen, langs de verschillende eettentjes struinen en luisteren naar muziek. Maar wist je dat Delft binnenkort een plek rijker is waar je meerdere dagen per week in zo’n setting met vrienden of familie kunt genieten van een hapje en drankje?

 

Daan Rutten van Voldaan.com opende op 20 augustus de deuren van ‘Voldaan Buitenkeuken’. Dat deed hij in één van de oude TNO-loodsen op het terrein waar nieuwbouwwijk Schoemaker Plantage verrijst. Ik ging langs bij Daan om te horen wat we precies kunnen verwachten. Hij is druk bezig om de loods en het grote natuurlijke terras in te richten.

Gezellig

Ik zie direct waar ik moet zijn, want één van de foodtrucks staat naast de loods. Daan onderbreekt zijn bestratingswerkzaamheden en komt naar me toelopen. Direct daarna ontrafelt zich een gezellig gesprek. De zon schijnt en we zitten voor de loods op twee stoeltjes. Ik krijg koffie, Daan thee. "Ik weet wat goede koffie is, maar ben zelf niet zo’n koffiedrinker." Grappig als je bedenkt dat Voldaan bekend staat om de koffie. Maar eerst even een stapje terug. Wie is Daan, waar kun je Voldaan voor inhuren én wat kunnen we van 'Voldaan Buitenkeuken' verwachten?

Voldaan is ontstaan vanuit passie

"Koken is mijn passie. Ik heb mijn hele leven niet anders gedaan. Na de koksopleiding heb ik veel verschillende banen gehad. De leukste? Dat was op zeilboot De Eendracht. Ik heb er drie fantastische jaren gehad. Een jaar of 10 geleden startte ik Voldaan.com. Je kunt ons inhuren voor crewcatering, festivals en (bedrijfs)events. We hebben drie landrovers die speciaal ingericht zijn voor het schenken van koffie, barbecueën op locatie en het bakken van friet en vis."

 

Zie jij jezelf wel in Delft wonen en eten in dit restaurant? Kijk dan snel naar het woonaanbod en schrijf jezelf in als belangstellende voor meer informatie.

Puur eten brengt het team van Voldaan overal

"Alles wat we maken is puur, eerlijk en echt. Geen zakjes, niets kant-en-klaar, en bij voorkeur bereid op een oer-manier: met vuur! Met onze trucks komen we echt overal. Laatst hebben we de start van de Giro gecaterd en ook bij Radio 538 Koningsdag waren we van de partij. Voor een tv-programma rondom de Tour de France hebben we een maand door Frankrijk getoerd en ook voor het Glazenhuis verzorgen we elk jaar de crewcatering en de sapjes. Ja, echt ontzettend leuk en afwisselend."

Braakliggende grond en leegstaande loodsen

Je zou denken dat Daan zijn handen vol heeft. Dat is ook zo, maar toen hij hoorde dat er een mogelijkheid was om hier tijdelijk een loods te huren, diende hij gelijk het plan in van 'Voldaan Buitenkeuken'. Daan licht zijn plannen toe terwijl hij wijst naar een groot stuk grond en een zeecontainer.

Zo wordt Voldaan Buitenkeuken

"Ik wil hier een Delftse hotspot maken waar je op meerdere dagen per week heerlijk zit onder het genot van goed eten dat je bij de verschillende foodtrucks haalt. Natuurlijk staan mijn trucks er, maar ik zie het ook wel voor me dat er andere ondernemers komen die in aanbod aanvullend zijn. Wel moet dit ook kwaliteit zijn! In het midden van het gebied komen tafels en stoelen en de zeecontainer kan dienen als barretje. Dat weet ik nog niet precies. Dit is de zomervariant. In de winter wil ik hetzelfde sfeertje in de loods creëren."

 

Dit wil je meemaken!

Ik kijk om mee heen en zie het wel gebeuren. Dit is zo’n plek die je wilt ontdekken. Hier wil je je vrienden mee naar toenemen en ze verrassen. Hier loop je niet zomaar langs, dit moet je weten en dat maakt het des te leuker. De ongerepte omgeving met stukken gras en begroeide zandhopen zijn ook een perfecte speelplek voor kinderen. Ook leuk dus om te doen met je gezin. Hier ben je er echt even uit en dat terwijl je zo dicht bij hartje Delft bent. Voldaan Buitenkeuken

Met twee rechterhanden en een handige vader kom je een heel eind

Als ik wegrijd, gaat Daan weer verder met klussen. Deze stoere, ondernemende man met baard kan niet alleen fantastisch koken, hij heeft ook nog twee rechterhanden. "Ik doe het meeste zelf. Mijn vader was aannemer, dus dat is me met de paplepel ingegoten. Hij helpt heel veel. Samen verbouwen we de landrovers tot foodtrucks. Erg fijn!"

Zie jij jezelf hier wel wonen? Kijk dan snel naar het woonaanbod en schrijf jezelf in als belangstellende voor meer informatie.

» Ook leuk om te lezen: De 6 beste stadsfietsen voor Delft
» Volg Schoemaker Plantage ook via Facebook, Instagram of Twitter
» Op de hoogte blijven van alle evenementen in en rondom de Schoemaker Plantage. Blijf op de hoogte via het event-kanaal.

Deel dit artikel met je vrienden via de deelbuttons hieronder.

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen en al het andere nieuws over de Schoemake Plantage? Schrijf je dan via deze link in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Deel
Gekopieerd!