• Blog
  • 29 juli 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Delft door de ogen van Willem

Willem Overgaag is geboren en getogen Delftenaar weet alles van de stad. En de stad weet ook veel over Willem, want Willem is door heel Delft bekend. Daarom hebben we Willem uitgenodigd voor een gesprek en bekijken we Delft door zijn ogen.

Als je in Schoemaker Plantage gaat wonen, leef je heerlijk rustig, maar wel heel dicht bij hartje Delft. Willem Overgaag weet er alles van. Hij regelde een kinderkookworkshop voor één van de eerste events in de toekomstige nieuwbouwwijk. Daarbij verzorgde zijn impresariaat de muziek op de Delftse Picknick. “Ik woon midden in de stad. Voor het overleg pakte ik mijn fiets. Je bent er echt zo.

Onderonsje op de Beestenmarkt

Op een druilerige vrijdagochtend tref ik hem bij Bar Sil op de Beestenmarkt. Koffie, krantje, bril op neus. Als hij me ziet zoeken – het is altijd lastig om de juiste ‘vreemde’ aan te spreken – vraagt hij “Sanna?”. Ja! Gelukt. Ik ga zitten, bestel ook een koffie en vuur diverse vragen op hem af. Maar eens beginnen met de meest persoonlijke.Zelfs op een druilerige dag is Delft mooi.

Wie ben je en wat doe je?

"Ik heb een leuke latrelatie, drie volwassen kinderen die studeren in Amsterdam en Utrecht en ik run mijn eigen impresariaat. Daarvoor was ik samen met mijn ex-vrouw jarenlang eigenaar van Café Diner Vlaanderen. Kijk, dat zit hier schuin aan de overkant. We hebben het café van de grond af aan opgebouwd toen we het overnamen van mijn vader. Ik had het gevoel dat we er alles uit hadden gehaald. Het was tijd voor wat anders."

Ik heb prachtig werk!

"In het café kwam ik in contact met Pieter Jouke, een cabaretier. Hij zocht een manager. Of dat niets voor mij was. Omdat ik in het café ook vaak de nodige entertainment regelde, was het een logische vervolgstap. Ondertussen behartig ik de belangen van veel meer artiesten. Enerzijds word ik gebeld als een bedrijf iemand zoekt voor een event, anderzijds bezoek ik theaters om te kijken of 'mijn' artiesten in de programmering kunnen worden opgenomen. Prachtig werk waarbij ik streef naar een langdurige samenwerking op basis van vertrouwen en kwaliteit."

Ben je benieuwd of de Schoemaker Plantage bij jouw woonwensen past? Kijk dan op de website eens naar het woonaanbod.

Wat is er zo leuk aan Delft?

"Op een studie-uitstapje na heb ik mijn hele leven in Delft gewoond. Het is een geweldige stad met de sfeer van een dorp. Het is compact, waardoor alles op loop- en fietsafstand is. Fijn ook dat de stad autoluw is. Ook zijn er zo veel goede horecagelegenheden. Mijn favorieten op dit moment? Lunchcafé Vrij aan de Brabantse Turfmarkt, Kek, de koffiebar van Delft en Lijm & Cultuur, een creatieve hotspot. Op vrijdagmiddag ben ik vaak te vinden op het terras van mijn stamkroeg de Beierd. Zonder afspraak komt daar mijn vriendengroep samen. Als je zin en tijd hebt, dat is de deal. Altijd erg gezellig."

De Beestenmarkt is klaar voor de drukte die gaat komen.

Theater, bios en filmhuis, Delft heeft het allemaal

"Natuurlijk ga ik ook geregeld naar het theater. Niet alleen voor mijn werk, maar ook om simpelweg te genieten. Delft heeft de Veste, wat dankzij de bezielende leiding van Jan Bartels echt heel waardevol is voor de stad en de gemeenschap. Jan geeft jong, lokaal talent een kans en mixt dit met een aanbod van de gevestigde orde. Ook leuk zijn de Pathébioscoop en het Filmhuis."

Lekker centraal in het land

"Voor mijn werk reis ik door het hele land. Delft is de ideale uitvalsbasis. Je zit zo op de snelweg. Daardoor ben je snel in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam én op het strand! Dat is echt maar 25 minuten rijden. Als ik nog dichter bij huis wil ontspannen, ga ik naar het Delftse Hout. Erg lekker, want hier kun je ook zwemmen."

Enthousiast over de Schoemaker Plantage

Wij kennen Willem van de evenementen op de Schoemaker Plantage. Hij regelde een kinderkookworkshop voor één van de eerste events in de toekomstige nieuwbouwwijk. Daarbij verzorgde zijn impresariaat de muziek op de Delftse Picknick. Niet geheel onverwacht is Willem enthousiast over de Schoemaker Plantage. "Ik vind dat alles op een heel leuke manier wordt aangepakt. De organisatie brengt de nieuwbouwwijk tot leven zonder dat er nog maar één huis gebouwd is. En dat is goed, want dat maakt dat je je er een voorstelling bij kunt maken hoe het straks zal zijn. De locatie is top en het park in de wijk een aanwinst. Delft heeft niet veel parken. Delftenaren denken altijd dat iets ‘over het kanaal’ het einde van de wereld is, maar dat is onzin. Je bent er echt zo. Ga maar eens vanuit de stad naar Lijm & Cultuur, dan begrijp je wat ik bedoel."

Ik maak nog een foto van Willem en loop over de Beestenmarkt terug naar mijn auto. De terrassen staan al uitgestald. Wat zal het hier gezellig zijn als de zon schijnt. Ik kijk nu al naar de Delftse-fiets-terrassen-tocht die ik binnenkort ga maken.

Zie jij jezelf hier wel wonen? Kijk dan snel naar het woonaanbod en schrijf jezelf in als belangstellende voor meer informatie

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Op de hoogte blijven van alle evenementen in en rondom de Schoemaker Plantage. Blijf op de hoogte via het event-kanaal. 

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

 

Deel
Gekopieerd!